1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Uzmanlar açıkladı: Kardeşleriniz sağlığınıza iyi geliyor!

Uzmanlar açıkladı: Kardeşleriniz sağlığınıza iyi geliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağışıklık sisteminizi güçlendirirler

Sağlıklı kardeş ilişkileri virüslerle savaşma yeteneğinizi artırır. Özellikle stres hormonları, katekolaminler ve glukokortikoidler, hasta olduğunuzda bağışıklık sisteminiz üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir.

Stres seviyeniz ne kadar yüksekse, o kadar kötü hissedersiniz. Neyse ki, kardeşleriniz veya arkadaşlarınızla güçlü sosyal bağlarınız varsa, stres seviyenizi kontrol edebilirsiniz. Bu da bir hastalığı çok daha hızlı atlatmanıza yardımcı olabilir.

Sevdiklerinizi kucaklamak kalp hastalığını önleyebilir

Düzenli kucaklaşarak tansiyonunuzu kontrol altında tutabilirsiniz. Bir şey için endişeleniyorsanız, biraz ilaç almak yerine kardeşinize sarılın. Bu tür uygulamalar kan basıncını ve kalp atış hızını düşürür. Sevdiklerinize 20 saniye sarılmak bile kalp krizi veya ağrıdan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

Depresyonla başa çıkmanıza yardımcı olurlar

Hayatımızda bir duvara çarptığımızda yardım için sık sık ebeveynlerimizden yardım isteriz. Ancak kardeşiniz size ebeveynlerinizin yapamayacağı bir şey sunar. Kardeşlerinize daha fazla açılırsınız, birlikte olası çözümler bulursunuz. Daha neşeli sonuçlar elde edersiniz. Konuşacak biri olduğunda kortizol seviyeniz düşer.

Hayatınızı uzatırlar

Zayıf sosyal bağlantıları olan insanların erken ölme olasılığı sıkı bağları olanlara göre %50 daha yüksektir. Bunun nedeni, en yakınınızın ve en sevdiğiniz kişinin sizi kendinize değer vermeniz için teşvik etmesi olabilir. Bu, özellikle hastalandığınızda fark edilir hale gelir.

Büyürken, bir sorun yaşadığınızda ya da mutlu olduğunuzda yanınızda olan kardeşleriniz, sizi her zaman değerli hissettirir. Değerli hisseden ve kendine değer veren insanlar ise daha uzun yaşamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzmanlar açıkladı: Kardeşleriniz sağlığınıza iyi geliyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin