1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Uyurken konuşuyorsanız dikkat! Nedeni…

Uyurken konuşuyorsanız dikkat! Nedeni…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1. Genetik

Uzmanlar, insanların uykularında neden konuştuklarını tam olarak söyleyemezler. Ancak araştırmalar, aileler içinde kalıtımsal olarak ilerleyebileceğini göstermiştir.

Finlandiya ve Japonya’daki araştırmalar, ikizlerin genellikle uyurgezerlik ve kabuslarla birlikte ortaya çıkabilen uykuda konuşma sorunu yaşadıklarını ortaya koymuştur.

Bazı araştırmacılar, uykuda konuşan ebeveynlerin uyuyan çocuk sahibi olma olasılığının daha yüksek olduğunu öne sürüyor.

2. Uyku yoksunluğu

Herkes uykusunda mırıldanabilir ancak bazı faktörler, özellikle uykusuzluk, uykuda konuşmaya neden olabilir. Tıp uzmanları, çoğu insanın stresli olduklarında veya uykusuz kaldıklarında uyuduğuna inanırlar. Yeterince dinlenmediğimizde, beynimizi ve uyku kalitemizi etkileyebilir.

3. Uyku bozuklukları

Uyku konuşması, somniloquy olarak bilinen bir uyku bozukluğudur. Herhangi bir zamanda herkesin başına gelebilir, ancak diğer uyku bozuklukları olan kişilerin biraz sohbet ederek yatak arkadaşlarını rahatsız etme riski daha yüksektir. Doktorlar uyuklama, uyurgezerlik ve kabuslar arasında bir bağlantı olduğuna inanırlar.

4. Bazı ilaçlar

Yan etki olarak uykuyu bozabilecek birçok ilaç vardır. Uykuda konuşma dahil bazı uyku davranışlarına yol açabilen ilaçlar genellikle uyku sırasında kas kontrolünü etkiler.

Kas tonumuz arttığında, tekmelemeye, yumruklamaya, yataktan atlamaya ve konuşmaya neden olabilir. Bazı antidepresanlar gibi yaygın olarak kullanılan bazı ilaçlar uykunuzda gevezelik yapmanıza neden olabilir.

Uykuda konuşma nasıl kontrol edilir?

Uykuda konuşmayı azaltmanın bilinen bir yolu yoktur, ancak bazı alışkanlıkları değiştirmek onu kontrol altına almamıza yardımcı olabilir.

Uyku vaktine yakın ağır yemeklerden kaçınmak, öğleden sonra ve akşam geç saatlerde kafeinden kaçınmak ve her gün tutarlı bir uyku programına sahip olmak uykuda konuşmayı azaltacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uyurken konuşuyorsanız dikkat! Nedeni…
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin