1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. USB bellekteki verilere dikkat!

USB bellekteki verilere dikkat!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdal Kaplanseren

erdal@layka.com.tr

Twitter: @Kaplanseren

USB bellek virüs bulunan bir bilgisayarda kullanıldığında, içinde bulunan dosyalar yanlışlıkla silindiğinde, USB bellek bilgisayardan aniden çekip çıkarıldığında veri güvenliğinde büyük bir açık oluşabiliyor. Peki,  nasıl önlem almalısınız?

Aniden çıkarmayın

Çoğunlukla USB bellek, iş bittiğinde bilgisayardan hemen çekip çıkartılıyor. Oysa bu durumda henüz aktarılmamış bilgiler kaybolabiliyor. Veri kaybının olmaması için USB bellerinizi  “çıkart” komutu tamamlanınca çıkartın.

İzinleri sınırlandırın

Verilere yetkisiz kişilerin ulaşması olasılığını ortadan kaldırmak için ekrandaki disk kısmına sağ tıklayıp  “güvenlik” ve “düzelt” seçeneklerine ulaşarak kullanıcı izinlerini düzenleyin.

Takacağınız cihazda virüs kontrolü yapın

Antivirüs programı kullanmak veri güvenliği için en önemli adım. USB bellekleri cihaza takmadan önce güncel antivirüs programıyla tarama yapın. Virüs olmadığından emin olamadığınız bir bilgisayara taktığınız USB bellek, verilerinizi riske attığınız anlamına gelir. USB bellekteki verilerin kaybolmaması için  düzenli olarak veri taraması yapmayı ihmal etmeyin. USB diskinizde bulunan tüm dosyaları silmek istiyorsanız format atabilirsiniz.

Veri transferi yaparken Wi-Fiyi kapatın

Kritik dosyalarınızı USB belleğe aktarırken internet bağlantısını kapatın. Özellikle internet cafe, otel, kütüphane gibi ortak alanlarda bulunan bilgisayarlarda veri güvenliği açısından Wi-Fi’yi kapatmayı unutmayın.

Şifreleyin

USB bellekte bulunan verileri korumak için cihazın belleği taktığınızda şifre sormasını sağlayın.  Güçlü bir şifre sayesinde yetkisiz kullanıcıların bellekteki dosyalara erişme olasılığı ortadan kalkacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
USB bellekteki verilere dikkat!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin