1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uluslararası Antlaşmalar ve Suriyeli Sığınmacılar

Uluslararası Antlaşmalar ve Suriyeli Sığınmacılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, özel yazı altına imza attığı uluslararası antlaşmalar gereği, başlarına bomba yağdırılan, sürmekte olan bir savaştan kaçıp sınırlarına dayanan insanlara kapılarını kapatamazdı. Ancak kapıdan girenlere ne olanak sunacağı da büyük ölçüde kendi inisiyatifindeydi. Uluslararası yardım örgütlerinin bu konuda yıllardır canla başla çalışması da boşa gitmeyecekti.

Suriyeli Sığınmacıların Türkiye’ye Akını

2011 yılından beri devam eden kriz nedeniyle 13 milyon Suriyeli evlerini terk etti. 6 milyon Suriyeli ülke içinde yer değiştirdi. Göç etmek zorunda kalan Suriyelilerin 5 milyondan fazlası komşu ülkelere gitti. En çok Suriyeliyi alan ülke Türkiye oldu. Suriyelilerin 3,4 milyonu Türkiye’ye, 1 milyonu Lübnan’a, 660 bini Ürdün’e, 250 bini Irak’a göç etti.

Türkiye’nin Mülteci Sorunu ve Çözüm Arayışı

  • Bunca sığınmacı sonsuza kadar burada kalamaz.
  • Suriye’nin kuzeyinde, sınırlarımızda garnizon bir terör devleti kurulmasına izin verilemez.

Türkiye’nin ağır bir mülteci sorunu olduğu ve bu sorunun belirli bir takvim çerçevesinde ve süratle çözülmesi gerektiği açıktır. Her türlü kesimden halkın artık bu gereğinden fazla uzayan misafirlikten bıktığı bir gerçektir. Bu konunun seçim sonuçlarını etkilediği de doğrudur. Ancak bu bir seçim sorunu değil, insanlık sorunudur.

Siyasi Çözüm ve Umut Verici Yaklaşımlar

Türkiye’nin imajını koruyarak, mültecilere yardım eden bir ülke olma özelliğini sürdürmesi ve güneyinde terör devleti kurulmasını engellemesi gerekmektedir. Ülke içindeki siyasi oportünistlerin bu konuyu kullanarak alevlendirmelerini önlemek ve çözüm odaklı yaklaşımların benimsenmesi önemlidir. Ana muhalefette de makul çözüm taraftarlarının bulunması umut vericidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uluslararası Antlaşmalar ve Suriyeli Sığınmacılar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin