UEFA sıralamasında Türkiye için tarihi fırsat! Bu akşam tüm maçları kazanırsak yeni yerimiz…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye tek yürek oldu temsilcilerimizin UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’ndeki maçlarına odaklandı. UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe 19.45’te Güney Kıbrıs temsilcisi AEK Larnaca ile deplasmanda karşılaşacak. Temsilcimiz bu karşılaşmadan galip ayrılması durumunda gruptan çıkmayı garantileyecek ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Sarı-lacivertliler grubunu lider bitirmesi durumunda ise direkt olarak son 16 turuna kalacak.

UEFA Avrupa Ligi’ndeki bir diğer temsilcimiz Trabzonspor ise ilk maçta 3-1 mağlup olduğu Monaco’yu Trabzon’da konuk edecek. Bordo-mavililer grubunda 3 puana sahip. Ferencvaros ve Monaco’nun ise 6 puanı bulunuyor. Temsilcimizin yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edebilmesi için Monaco’yu mağlup etmesi gerekiyor.

Kızılyıldız’ın da 3 puanı bulunuyor. Trabzonspor’un Avrupa’da yoluna devam edebilmesi için grubu en kötü ihtimalle 3. sırada bitirmesi gerekiyor. Trabzonspor grubunu 3. sırada bitirmesi halinde ise yoluna UEFA Konferans Ligi’nde devam edecek.

KONFERANS LİGİ’NDE KRİTİK MAÇLAR

UEFA Konferans Ligi’nde ise temsilcilerimizden Medipol Başakşehir sahasında Letonya temsilcisi Rigas Skola’yı konuk edecek. Başakşehir, Rigas’ı mağlup etmesi durumunda Fiorentina-Herats maçının sonucunu bekleyecek. Turuncu-lacivertliler bir sonraki hafta Fiorentina deplasmanında kazanması durumunda ise UEFA Konferans Ligi’nde bir üst tura yükselmeyi garantileyecek.

UEFA Konferans Ligi’ndeki bir diğer temsilcimiz Sivasspor ise ilk maçta 4-3 mağlup olduğu Ballkani’ye konuk olacak. Grupta her takımın 4 puanı bulunuyor. Sivasspor, Ballkani’yi yenmesi halinde gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde edecek. 

Sivasspor son iki maçında ise önce Cluj’u ağırlayacak son maçta ise Slavia Prag’a konuk olacak.

UEFA SIRALAMASINDA TÜRKİYE İÇİN TARİHİ FIRSAT

Geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda 1 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan temsilcilerimiz UEFA sıralamasında Türkiye’yi 18. sıraya kadar yükseltti. Hırvatistan’ı geride bırakan Türkiye’nin yeni hedefi ise hemen üzerine bulunan Danimarka ve Ukayna’yı geçmek.

UKRAYNA TEMSİLCİLERİ BU AKŞAM SAHNE ALACAK

Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk, Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’le 1-1 berabere kalarak Ukrayna’nın ülke puanına sürpriz bir katkıda bulundu. Bu akşam ise Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Dinamo Kiev, Rennes ile karşılaşacak.

Ukrayna’yı UEFA Konferans Ligi’nde temsil eden Dnipro-1 takımı ise Vaduz ile deplasmanda karşılaşacak. 

Bu akşam oynanacak karşılaşmalardan çıkacak sonuçlara göre Türkiye’nin UEFA sıralamasında Ukrayna’yı geride bırakma ihtimali bulunuyor.

DANİMARKA’DAN 2 TAKIM OYNAYACAK

Türkiye’nin UEFA sıralamasında bir diğer rakibi Danimarka’dan ise iki takım ülkelerini temsil edecek. Midtjylland, UEFA Avrupa Ligi’nde Feyenoord deplasmanında olacak. Silkeborg IF ise UEFA Konferans Ligi’nde Steaua Bükreş’e konuk olacak.

Bu akşam çıkacak sonuçlara göre Türkiye’nin Ukrayna gibi Danimarka’yı da geride bırakması ihtimaller arasında yer alıyor.

TÜM MAÇLARI KAZANIRSAK YENİ YERİMİZ…

Bu akşam Fenerbahçe, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor oynadıklarını karşılaşmalardan galip ayrılırsa Türkiye 1600 puan daha kazanacak. Şu anda 25.700 puanı bulunan Türkiye’nin yeni puanı ise 27.300 olacak.

Türkiye’nin rakiplerinden 15. sırada bulunan Ukrayna’nın 26.900; 17. sırada bulunan Danimarka’nın ise 25.825 puanı bulunuyor.

UEFA ülkeler sıralamasında 16. sırada bulunan Rusya, UEFA organizasyonlarından men edildiği için herhangi bir puan artışına sahip olamayacak. Rusya’nın 26.215 bulunuyor.

Temsilcilerimiz bu akşam tüm maçlarından galip ayrılır Ukrayna ve Danimarka temsilcileri ise puan kaybı yaşarsa Türkiye uzun süre sonra UEFA ülkeler sıralamasında ilk 15’te yer alacak.

AVRUPA’DA YENİDEN 5 TAKIMLI TEMSİL FIRSATI

Türkiye’nin 2024-25 sezonundan itibaren UEFA organizasyonyanından yeniden beş takımla temsil edilebilmesi için ilk 15’e girmemiz şart.

Şayet bu sıralamanın altında kalırsak bu durum Spor Toto Süper Lig’in şampiyonuna sadece 1 tur daha az oynama imkanı sağlayacak, temsilci sayımız artmayacak.

İlk 15 için Danimarka ve Ukrayna gibi önemli rakiplerimiz olsa da UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’nde dört takımla devam ederken üstümüzde bulunan İsviçre, Çekya ve Norveç’i yakalayıp ilk 12’ye girme şansına fazlasıyla sahibiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
UEFA sıralamasında Türkiye için tarihi fırsat! Bu akşam tüm maçları kazanırsak yeni yerimiz…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin