Ücretsiz Veri Kurtarma Programı: EaseUS Data Recovery Wizard

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dosyaların silinmesi ya da verilerinizin kaybolması başınıza gelebilecek en olumsuz olaylar arasındadır. Hepimizin başına gelmiştir aslında. Dosya ya da klasörlerimiz kaybolduğunda ya da yanlışlıkla silindiğinde hayatımız kararabilir. İş tüm bu problemlerin üstesinde gelebilecek oldukça yetenekli ve güçlü bir veri kurtarma programı olan EaseUS Data Recovery Wizard çözümünden bahsedeceğiz.

EaseUS Data Recovery Wizard Programı Ne İşe Yarar?

EaseUS Data Recovery Wizard, bilgisayarınızda ya da harici depolama cihazlarınızdaki silinen dosyaları tarayan ve kurtarmaya çalışan bir veri kurtarma programıdır. Dosyalarınızı geri dönüşüm kutusundan yanlışlıkla silerseniz, bozuk bir sabit sürücünüz veya bellek kartınız varsa, bir USB flash diskinize virüs bulaştıysa hiç dert etmeyin. Bu akıllı ve yetenekli yazılım sayesinde verilerinizi  biçimlendirip kurtarabilirsiniz.

EaseUS Data Recovery Wizard Veri Kurtarma Programı Güvenli Midir?

EaseUS Data Recovery Wizard programı oldukça güvenlidir. Programı Avira Antivirus, Panda Antivirus ve Malwarebytes Anti-malware kullanarak taradık. Her şey temiz çıktı. Endişeniz güvenlik ise, dosyalarınızın hiçbiri internete gönderilmez. Erişilen her dosya cihazlarınızda kalır; sizin dışınızda başka kimse dosyalarınızı göremez.

Ayrıca, program dosyalarınız arasında gezinmek için de güvenlidir. Dosya kurtardığınız depolama sürücünüz dışındaki verileri taramaz ve silmez. Bunun yerine, yalnızca belirttiğiniz bölümleri tarar.

EaseUS Veri Kurtarma Programı Ücretsiz Mi?

Program ücretsiz indirilebilecek bir deneme sürümüne sahiptir. Ancak yalnızca en fazla 2GB dosyayı ücretsiz olarak kurtarabilirsiniz. 2GB limitine ulaştığınızda geri kalan dosyaların önizlemesini yapabilirsiniz, ancak bunları geri yükleyemezsiniz yani kurtaramazsınız. 2 GB dışındaki dosyaları kurtarmak için yazılımı satın almanız gerekir. EaseUS Data Recovery Wizard Pro versiyonu şuan 69.95 dolar fiyata sahiptir. İhtiyacınız olursa Pro sürümünü almanız mantıklı olacaktır.

EaseUS Diskinizi Ne Kadar Sürede Tarar?

Tarama süreleri genellikle seçeneklere göre değişiklik göstermektedir. İki tip tarama seçeneği mevcuttur: hızlı tarama ve derin tarama. Hızlı tarama sadece birkaç saniye içinde tamamlanır, derin tarama birkaç dakikadan birkaç saate kadar süre alır. Taranmakta olan sürücünün depolama kapasitesine ve bilgisayarınızın sürücülerinizi ne kadar hızlı tarayabildiğine bağlıdır.

EaseUS Veri Kurtarma Programının Kullanımı ve Test Sonuçları

EaseUS’un dosyalarımızı kurtarmada ne kadar etkili olduğunu test etmek için çeşitli dosya türlerini seçtik. Bu dosyalar Western Digital 1TB harici sabit diskinde ve Toshiba 16GB USB flash sürücüsünde depolanıyor olacak ve her iki diskte daha önce kullanılmış ve üzerinde kopyalama gerçekleştirilmiş. Yani her iki diske aynı dosyaları kopyalayalım ve sırayla kurtarmayı deneyelim.

EaseUS veri kurtarma programını başlattığınızda, dosyaları hangi depolama cihazından kurtarmak istediğinizi seçmeniz istenecektir. Ayrıca dosyaları kurtarmak için belirli bir dosya konumu veya klasör seçme seçeneği de mevcuttur. Testin bu kısmı için, 16GB USB flash sürücüyü seçtik. Bu aşamada USB diskin üzerine tıklayıp “Tara” düğmesine basmak yeterli olacaktır.

Bu arada programı farklı dillerde kullanmak isterseniz sağ üst köşede 20’den fazla dil seçeneğini görebilirsiniz. Bunun yanı sıra programla ilgili destek almak, güncellemeyi sorgulamak ve tarama durumunu görmekte mümkündür.

“Tara” ya tıkladığınızda, hızlı tarama işlemine hemen başlanır. Hızlı tarama programın varsayılan seçeneğidir. Bizim testimizde 16GB USB flash diski taraması sadece birkaç saniye sürdü. Şaşırtıcı bir şekilde, silinen klasörü tüm silinen dosyalarla birlikte buldu. Hızlı tarama bittikten sonra program otomatik olarak derin taramaya devam etti. 16GB’lık USB flash diski derinlemesine taramasını tamamlamak yaklaşık 13 dakika sürdü ve testten önce biçimlendirilmiş dosyaları buldu. Yani teste başlamadan önce diski biçimlendir deyip boşaltmıştık. Silinen dosyaları bile bulup getirdi.

Derin tarama tamamlandığında, programın nasıl kullanılacağına dair talimatlar veren bir animasyon gördük. Bu bilgi dolu animasyonlu ekran programın nasıl çalıştığının anlaşılmasını kolaylaştırdı. Bu küçük eklenti EaseUS şirketinin işinde gerçekten usta olduğunu ve kullanıcı odaklı yaklaşım sergilediğini gösteriyor.

Tepeden başlayarak baktığımızda  hızlı ve derin taramalar için ne kadar süre sonra biteceğini gösteren bir ilerleme çubuğu vardır. Bu alana bakıp tarama işleminin yaklaık olarak ne zaman sonlanacağını hesaplayabilirsiniz. Ekranın ortasında tarama sonrası bulunan dosyaların sıralandığı bir alan bulunur. Burada dosya isimleri ve dosya tipleri görünmektedir. Aynı çubuğun sağ tarafında, dosyalarınızı arayabileceğiniz arama çubuğu göreceksiniz.

Bazı dosyalar orijinal dosya yollarını adreslerini kaybetmiş olabilir, bu tip dosyalar dosya adresleri yerine dosya türlerine göre sıralanırlar. Ana bölüm dosyaların detaylı bir görüntüsünü gösterir. Sağ altta, kurtarma düğmesinin hemen üstünde, aralarından seçim yapabileceğiniz görünüm türleri bulunur. Resim, metin ve video dosyaları gibi dosyaları kontrol edebileceğiniz çok kullanışlı bir önizleme özelliği vardır. Dosyalarda önizleme yapabilmek için dosya boyutu maksimum 100 MB olabilir.

Dosyaları kurtarmak için, sadece kurtarmak istediğiniz dosyaları seçin ve ardından Kurtar butonuna tıklayın. Dosyaları farklı bir depolama cihazına kaydetmeniz gerektiğini unutmayın. Aynı depolama cihazında dosya kurtarmak, kurtarmaya çalıştığınız dosyaların üzerine yazabilir bu da sağlıklı sonuç vermez. Yaptığımız test sonucunda dosyaların tamamı kurtarıldı! Her dosyayı kontrol ettik ve hepsi çalıştı ve hiçbir hatayla karşılaşmadık.

Testin ikinci bölümünde silinen dosyaları taramak için 1TB harici bir sabit disk kullandık. İşlem USB flash disk ile yaptığımız işlemlerin tamamen aynısıydı. İki test arasındaki en büyük fark, sürücüyü taramak için geçen sürelerdi. 8 saat boyunca dosya taraması için dizüstü bilgisayarı bıraktık. Geri döndüğümüzde hala bitmemişti. Tarama bittiğinde, aynı dosyaları aradık ve hepsi geri gelmişti ve kurtarılmıştı. Tüm dosyalar daha önce olduğu gibi kolayca çalıştı. Hiçbir şey bozulmamıştı ve hiçbir hataya rastlamadık. Hangi dosya kurtarma yazılımını kullandığınızdan bağımsız olarak, büyük hacimli bir sürücüyü taramak çok zaman alır. Bu programların bazıları, tarama sırasında bile çöküyor ve bu kesinlikle can sıkıcı bir durum. EaseUS Data Recovery Wizard programında bu şekilde olumsuz bir durum görmedik.

Sonuç

EaseUS Data Recovery veri kurtarma programı, silinen dosyaları bulur ve onları kurtarır. Veri kaybı durumlarında, kurtarılmadan önce üzerine yazılmış dosyalar da dahil olmak üzere birçok şey yanlış gidebilir. Bu, dosyaları tamamen kurtarılamaz hale getirir. Silinen dosyaları korumanın en iyi yolu, bu depolama aygıtının kullanımını sınırlamak ve silinen dosyaları en kısa sürede kurtarmaktır.

Yaptığımız testlerde, EaseUS veri kurtarma yazılımı mükemmel çalıştı. Taramadan sonra, tüm test dosyalarını başarıyla buldu ve onları sorunsuz bir şekilde kurtarabildi. Tüm dosyalar çalışır durumdaydı ve hiçbir hata ile karşılaşmadık. Bazı dosyaları yanlışlıkla silmişseniz veya yanlışlıkla bir depolama cihazını biçimlendirdiyseniz, EaseUS’u kesinlikle denemelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ücretsiz Veri Kurtarma Programı: EaseUS Data Recovery Wizard

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin