1. Haberler
  2. Spor
  3. U20 Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türk Güreşçilerden Başarılar

U20 Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türk Güreşçilerden Başarılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

U20 Dünya Güreş Şampiyonası’nda Başarılar

U20 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Başarılar

İspanya’nın Pontevedra kentinde düzenlenen U20 Dünya Güreş Şampiyonası’nda, Kayseri Şekerspor Güreşçisi Servet Angi, Grekoromen stil 60 kg kategorisinde Avrupa 3.’sü unvanını elde ederek adını finale yazdırdı.

SERVET’TEN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

60 kg’da mücadele eden Servet Angi, turnuvada gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. İlk olarak Japon Kohaku Kanazawa’yı 9-5, ardından Porto Rikolu Eli Sebastian Kirk’i 9-0 teknik üstünlükle mağlup etti. Çeyrek finalde Mısırlı rakibi Ahmed Bekir Shaban’ı da 9-0 teknik üstünlükle geçerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Kazakistanlı Ongdasyn Khamitov ile karşılaşan milli güreşçi, ilk devresini 3-0 yenik kapattığı maçta, 8-2 gerideyken gösterdiği azimle minderden 9-8 galip ayrıldı ve finale adını yazdırdı. Servet, finalde İranlı rakibi Mohammadmehdi Cafer Gholampour ile ringe çıkacak.

U20 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türk Güreşçilerden Başarılar

ALPEREN, TEKNİK ÜSTÜNLÜKLE FİNALDE

Samsun B.B.S.K Güreşçisi ve Avrupa Şampiyonu olan 82 kg’lık Alperen Berber, şampiyonada Gürcü Anri Davitadze’yi 7-1 yenerek etkileyici bir başlangıç yaptı. Polonyalı Stanislaw Fussy’yi hükmen yenen Alperen, Ermeni rakibi Erik Ter Matevosyan’ı ise 1-1’den son puanla mağlup etti. Yarı finalde, geçen yıl İstanbul’da U17 dünya şampiyonu ve 3 kez Olimpiyat şampiyonu Yoshida’nın kardeşi Japon Taizo Yoshida ile karşılaşan Alperen, bu zorlu maçı 12-0 teknik üstünlükle kazanarak finale yükseldi. Alperen, finalde Kazakistanlı İslam Yevloyev ile mücadele edecek.

MUHAMMED ALİ, AHMET VE RAMAZAN REPESAJA ÇIKACAK

Sakarya B.B.S.K Güreşçisi ve Avrupa 2.’si olan 72 kg Muhammed Ali Göçmen, turnuvada Rumen Leonard Petru Iurascu’yu 6-0, Estonyalı Max Hristjuk’u 6-0 öndeyken tuşla mağlup etti. Japon Hajime Kıkuta’yı 3-0 yenerek yarı finale yükselen Göçmen, bu aşamada Bireysel Rus Zaur Beslekoev’e karşı 1-1’den kaybederek bronz madalya için repesaj müsabakasına çıkma hakkı kazandı.

97 kg’da mücadele eden Ahmet Eremek, Yunanlı Christos Chatsatourov’u 7-3 yenerek çeyrek finale yükseldi. Estonyalı Rasmus Lisma’yı 4-2 mağlup eden Ahmet, çeyrek finalde Kırgız rakibi Bekzhan Zhumabekov’u 14-7 mağlup etti. Ancak yarı finalde Avrupa 2.’si Alman Darius Kiefer’e 4-0 yenilmekten kurtulamadı. Ahmet, bronz madalya için repesajdan gelecek İranlı Hamidreza Morteza Keshkar – Kazakistanlı Rakhat Berzhanov maçının galibiyle karşılaşacak.

67 kg’da mücadele eden Ramazan Can Aktaş, İranlı Ahmedreza Mohsen Nezhad’a 9-0 yenildi. Ramazan, repesajda İspanyol Daniel Campos Perez ile karşılaşacak. Eğer bu maçı kazanırsa, İsveçli Tim Patrik Eklund ile final şansı için ringe çıkacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
U20 Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türk Güreşçilerden Başarılar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin