Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Twitter, 5 Mart’ta uygulamaya soktuğu yeni özelliği ilk kez ABD Başknaı Donald Trump üzerinde uygulamaya başladı.
Ortaya çıkan DeepFake videolarından sonra, izlediğimiz videoların gerçek olup olmadığını anlamak, gün geçtikçe zor bir hal almaya başladı. Sosyal medya platformları da bununla ilgili önlemler almak zorunda kaldı.
Twitter 5 Mart itibariyle yeni özelliğini yürürlüğe soktu. ABD Başkanı Donald Trump tarafından retweet edilen bir videonun malipülatif olması gerekçesiyle, videoya ‘Manipulated media’ (manipüle edilmiş içerik) ibaresini ekledi.
Aynı habere göre Beyaz Saray’ın sosyal medya ekibi tarafından paylaşılan, aynı zamanda Trump tarafından retweet edilen videonun başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti aday adayı olan Biden’ın konuşması olduğu belirtildi.
Politico’nun yaptığı habere göre, Trump tarafından paylaşılan video 5 milyondan fazla kişiye ulaştı. Bu videonun ardından Twitter ilk kez yanıltıcı içerik paylaşıldığına dair, bir videonun altında açıklama yaptı.
Son zamanlarda artan DeepFake videolarından sonra tüm sosyal medya platformları, bu konu hakkında çalışmalara başladı.
YouTube geçtiğimiz haftalarda zarara yol açması muhtemel videoların, manipülasyona uğramış ya da içeriğiyle oynanmış tüm videoları yayından kaldıracağına dair açıklama yapmıştı.
TikTok’un arkasındaki şirket ByteDance ise içeriği ile oynanan ve yanlış yönlendirme yapan videolara karşı yeni yasaklarını devreye soktu.
Facebook ise geçtiğimiz dönemde DeepFake videolarını kaldıracağına dair açıklama paylaşmıştı.