1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. TUSAŞ’ın yerlileştirme çalışmaları sürüyor: 500 milyon dolar

TUSAŞ’ın yerlileştirme çalışmaları sürüyor: 500 milyon dolar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TUSAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, şirket yüksek teknoloji ürünleri  için mühendislik ve teknik konularda Ar-Ge faaliyetlerinin yanı sıra üretim  süreçlerinden nihai ürünün testlerine kadar tüm aşamalarda yardımcı sanayinin  gelişmesine katkıda bulunuyor.

Yapısal bileşenlerin yanı sıra hava platformunun kritik parçalarını  kendi mühendisleri tarafından geliştirmeye devam eden TUSAŞ, diğer taraftan ham  maddeden ihtiyaç duyulan parçanın üretimine kadar birçok aşamada yerli yardımcı  sanayinin gelişimini destekliyor.

Bu kapsamda, alt sistem, ekipman, malzeme alanında çalışmalar yürüten  TUSAŞ, GÖKBEY, HÜRJET, HÜRKUŞ, Milli Muharip Uçak, Ağır Sınıf Taarruz  Helikopteri, ANKA, AKSUNGUR, T129 ATAK ve T70 Genel Maksat Helikopteri gibi özgün  ve milli projelerde, hidrolik sistemlerinden güç sistemlerine, yangın söndürme  sistemlerden yakıt tankına, iniş takımlarından iklimlendirme sistemlerine,  aydınlatma ünitelerine kadar geniş yelpazede yerlileştirme faaliyetleri  gerçekleştiriyor.

Böylece, şirket Türk havacılık ekosisteminin tam bağımsız gelişmesini  hedefliyor. Şirketin 250 civarında yerli ve milli firmayla sürdürdüğü 600’ün  üzerinde hava aracı komponentinin yerlileştirme çalışmalarını tamamlamasıyla  gelecek yıllarda toplam 500 milyon dolarlık yurt dışı tedarikinin önüne geçilmiş  olacak.

Bu yıl sonu itibarıyla özgün hava platformlarına yönelik 100’e yakın  komponentin yerlileştirme aşamaları tamamlanacak.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TUSAŞ’ın yerlileştirme çalışmaları sürüyor: 500 milyon dolar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin