1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin Yeni Milli Uçak Gemisi Projesi

Türkiye’nin Yeni Milli Uçak Gemisi Projesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Savunma Sanayisindeki Yenilikler

Türkiye'nin Savunma Sanayisindeki Yenilikler

AA Türkiye, savunma sanayisinde kendi uçağını, gemisini ve silahını üretebilen bir ülke konumuna ulaştı. Son yıllarda, milli uçak gemimiz TCG Anadolu başarıyla üretildi. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine katılmak üzere yeni bir gemi tasarlanıyor.

Türkiye'nin Yeni Milli Uçak Gemisi Projesi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda bulunan Dizayn Proje Ofisi Müdürlüğü (DPO), basın mensuplarına kapılarını açarak yapılan yenilikler hakkında bilgi verdi. Tersane Komutanı Tuğamiral Erdinç Yetkin ve DPO Müdürü Doç. Dr. Mühendis Albay Hakan Uçar, çalışmaları detaylarıyla anlattı.

Yeni Milli Uçak Gemisi Projesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda, Deniz Kuvvetlerinin caydırıcılığını artırmak ve ülke savunmasını daha etkin hale getirmek amacıyla “Milli Uçak Gemisi Projesi” yürütülüyor. DPO’da, TCG Anadolu’dan daha büyük bir milli uçak gemisinin tasarımı üzerinde çalışmalar sürmektedir. İspanya Donanması’na ait Juan Carlos I gemisi, bu tasarım için bir model olarak alınmıştı ve TCG Anadolu’nun yapımında %70 oranında yerli üretim kullanılmıştı. Yeni milli uçak gemisinde bu oranın daha da artırılması hedefleniyor.

Çalışma Grubunun Oluşturulması

Konsept tasarım aşamasındaki yeni gemide, yerli ve milli insanlı ve insansız hava araçlarının konuşlandırılması planlanıyor. Bu kapsamda, havacılık sektöründeki öncü firmalardan Baykar ve TUSAŞ ile işbirlikleri gerçekleştiriliyor. Fizibilite çalışmaları doğrultusunda, Deniz Kuvvetleri’nin farklı birimlerinden uzman personelin katılımıyla DPO bünyesinde 110 kişilik bir Uçak Gemisi Çalışma Grubu oluşturulmuştur. Bu çalışma grubu, uzmanlık alanlarına göre alt gruplara ayrılarak konsept tasarım sürecine başlamıştır.

Mevcut teknolojik kazanımlar göz önünde bulundurularak, gemiden kalkış ve iniş yapabilecek hava araçlarının belirlenmesi ve pist geometrisinin tasarlanması için detaylı çalışmalar yürütülmektedir.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin Yeni Milli Uçak Gemisi Projesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin