1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin Terörle Mücadelesi: PKK Mağaralarına Operasyonlar

Türkiye’nin Terörle Mücadelesi: PKK Mağaralarına Operasyonlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Kararlılığı: Terörle Mücadele Sınır Ötesinde Devam Ediyor

Türkiye'nin Kararlılığı: Terörle Mücadele Sınır Ötesinde Devam Ediyor

Türkiye, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürerek, hain PKK’lıların Irak’ın kuzeyindeki gizli yuvalarını tek tek etkisiz hale getiriyor. Bu operasyonlar, ‘kilit kapanıyor’ mottosuyla Zap ve Metina bölgelerine yoğunlaşmış durumda. Mehmetçik, bu iki bölgedeki PKK’lıların saklandığı inleri birer birer imha ediyor.

Fulya Öztürk, PKK Mağarasını Görüntüledi

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, ekibiyle birlikte bölgede ele geçirilen PKK mağaralarından birini görüntüleyerek izleyicilere aktardı. Dört girişi olan ve birbirine bağlı odacıklardan oluşan bu mağaralara sürünerek giren Öztürk, gördüklerini ayrıntılı bir şekilde anlattı.

“Fare Gibi Buralarda Yaşıyorlardı”

“Fare Gibi Buralarda Yaşıyorlardı”

Dar bir girişten zorlukla içeri giren Öztürk, yaşadığı o anları şöyle ifade etti: “İşte fare gibi buralara saklanıyorlardı. Mehmetçik onların burada olduğunu göremiyor sanıyorlardı. Terör örgütü, bu mağaralarda ve tünellerde yaşamayı tercih etmiş. Mehmetçik her yere giriyor ve bu mağaradaki pusu ile bombaları temizliyor. Mağara, oldukça uzun bir tünelden oluşuyor ve birçok noktasında odacıklar mevcut.”

Yüksek Dağların Zirvesinde Bir Mağara

Yerden 2000 metre yükseklikte olan ve Mehmetçik tarafından hava harekâtıyla kapatılan mağarada, PKK’lıların yaşam alanlarını detaylı bir şekilde inceleyen Öztürk, şahit olduklarını CNN Türk yayını sırasında tekrar izleyicilerle paylaştı.

“Git Git Bitmiyor, Bir Sürü Odacık Yapmışlar”

Öztürk, şöyle devam etti: “Birkaç yıl öncesine kadar buralara gitmek imkansızdı. Operasyonlar devam ediyor ve şimdi 30 km derinliğe inilmiş durumda. Kilit kapanıyor derken, o kilit kapana kapana iniliyor. Bizim bulunduğumuz yer, 2000 metre yukarıda ve girişi küçücük bir mağara. Git-git bitmiyor, bir sürü odacık yapmışlar.”

“Bacaklarım Yara Bere İçinde Döndüm”

Öztürk, tünelin yapısını anlatmaya devam etti: “Bu tünelin dört giriş çıkışı varmış. Çok sayıda bölgeye gittim ve dönerken bacaklarım yara bere içinde kaldı. Mağarada mutfak ve tuvalet de mevcut. 2000 metre yükseklikteyiz ve oradaki kayaları oya oya yapmışlar. Sürünerek geçtim ve bacaklarım yara bere içinde kaldı. Askerlerimiz bize yol gösterdi. Tek bir giriş gösteriyoruz ama Mehmetçik dört girişi hava harekâtı ile kapatıyor.”

“Çıktıktan Sonra Bayıldım”

“Çıktıktan Sonra Bayıldım”

Öztürk, mağaradan çıkmasının ardından yaşadığı durumu ise şu şekilde aktardı: “Çıktıktan sonra bayıldım. Kimseye söylemedim ama 4-5 dakikada beni kendime getirdiler. Gerçekten mahvoldum. Askerimiz, maşallah, yılmaz ve yıkılmaz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin Terörle Mücadelesi: PKK Mağaralarına Operasyonlar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin