1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin PKK ile Mücadele Stratejisi ve Irak ile İş Birliği

Türkiye’nin PKK ile Mücadele Stratejisi ve Irak ile İş Birliği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin PKK ile Mücadele Stratejisi

Haber Merkezi, Türkiye’nin PKK terör örgütünün kökünü kazımakta kararlı olduğunu ve bu doğrultuda önemli adımlar attığını bildiriyor. Terör örgütü PKK’ya yönelik olarak, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaz aylarında gerçekleştirilen etkili operasyonlarla askeri açıdan çemberi daraltmayı hedefleyen Türkiye, Irak ile olan temas trafiğini de yoğunlaştırmış durumda.

Dördüncü Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması Toplantısı

Dördüncü Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması Toplantısı

Bu çerçevede, Türkiye ve Irak arasında dördüncü kez Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması Toplantısı yapılacak. Heyetler Ankara’da Bir Araya Gelecek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Irak Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, beraberlerindeki heyetlerle birlikte Ankara’da bir araya gelecek.

Türkiye ile Irak Arasındaki İş Birliğinin Sürdürülebilirliği

Türkiye ile Irak Arasındaki İş Birliğinin Sürdürülmesi Masada Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, iki ülkenin bakanlarının başkanlık edeceği toplantının temel amacı, Türkiye ile Irak arasındaki iş birliğini kurumsal ve sürdürülebilir bir çerçeveye oturtmaktır.

Operasyonun Nihai Hedefleri

Operasyonun Nihai Hedefi Bölgede gerçekleştirilecek büyük harekattan önce, askeri üs bölgeleri güçlendirilecektir. Çelik konstrüksiyonlu üsler ve gözetleme kulelerinin inşasına başlanacak ve üs bölgeleri arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni yollar ve köprüler yapılacaktır. Ayrıca, iletişim ağları ve enerji hatları da kurulacaktır.

Irak’ın kuzeyinde, Suriye’deki M4 karayolu gibi stratejik bir güvenli alan oluşturulması hedefleniyor. Türkiye, Suriye’deki etkinliğinin yanı sıra, terör koridorunun bir diğer ayağının Irak olmasını da planlıyor.

PKK’nın Köşeye Sıkıştırılması

Terör Örgütü Köşeye Sıkıştırılacak Irak’ta güvenli bölgeler oluşturulurken, PKK’nın dağlık bölgeden düz araziye inmesi hedefleniyor. Böylece PKK, stratejik olarak köşeye sıkıştırılacak. Terör örgütünün etkin olduğu yerlerdeki yerleşim yerleriyle bağlantısı kesilecek ve bu bölgeler tamamen kontrol altına alınacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin PKK ile Mücadele Stratejisi ve Irak ile İş Birliği
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin