1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin Kosova’daki Barış Gücü ve Tarihi Miras Koruma Çabaları

Türkiye’nin Kosova’daki Barış Gücü ve Tarihi Miras Koruma Çabaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHA Türkiye’nin Balkanlardaki Tarihi Mirası Koruma Çabaları

İHA Türkiye'nin Balkanlardaki Tarihi Mirası Koruma Çabaları

İHA Türkiye, Balkanlar’daki tarihi mirasa her alanda sahip çıkma kararlılığını sürdürmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), dünyanın dört bir yanında barışın tesis edilmesinde kritik roller üstlenerek, uluslararası alanda önemli bir misyon üstlenmektedir.

Mehmetçik, Kosova Halkının Yanında

NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü (KFOR) bünyesinde 25 yıldır görev yapan Türk askeri, her alanda Kosova halkının yanında olmayı kararlılıkla sürdürmektedir. Bu süre zarfında, bölgede barışın ve istikrarın sağlanması için etkin bir rol üstlenmiştir.

Devriyesini Sürdürüyor

Devriyesini Sürdürüyor

KFOR birliği, Kosova-Sırbistan sınırındaki Türk askerinin fotoğraflarını paylaşarak, Mehmetçiğin bu kritik sınır bölgesinde güvenliği sağlamak için devriye faaliyetlerine devam ettiğini duyurmuştur. Türk askerleri, zorlu şartlara rağmen görevlerini titizlikle yerine getirmektedir.

Bölgesel İstikrara Destek

Bölgesel İstikrara Destek

KFOR’un yaptığı paylaşımda, sınır bölgesindeki devriyelerin, Kosova’da yaşayan tüm topluluklar için kalıcı güvenliği sağlama ve bölgesel istikrara destek olma amacıyla düzenli olarak sürdürüldüğü vurgulanmıştır. Bu çabalar, Kosova’nın sosyal ve siyasi yapısının güçlenmesine katkı sağlamaktadır.

Türk Askeri 25 Yıldır Kosova-Sırbistan Sınırında

Türk Askeri 25 Yıldır Kosova-Sırbistan Sınırında

Kosova ile Sırbistan arasındaki sınır hattını gözlemleyen Türk askerleri, yoğun sisin etkili olduğu dağlık bölgede 7/24 devriye faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü’nün (KFOR) komutasını 10 Ekim 2023 tarihinde İtalya’dan devralarak, bölgedeki barış gücünü daha da güçlendirmiştir.

Kosova’nın Bağımsızlık Durumu

Kosova'nın Bağımsızlık Durumu

2008 yılında Sırbistan’dan bağımsızlığını ilan eden Kosova, Türkiye, ABD ve birçok Avrupa ülkesi dahil olmak üzere toplam 117 ülke tarafından bağımsız bir devlet olarak tanınmaktadır. Ancak Sırbistan, tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı kendi toprakları olarak görmeye devam etmektedir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin Kosova’daki Barış Gücü ve Tarihi Miras Koruma Çabaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin