1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’nin Abdülhamid Han Gemisi ile Doğalgaz Arama Faaliyetleri

Türkiye’nin Abdülhamid Han Gemisi ile Doğalgaz Arama Faaliyetleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Doğalgaz Arama Faaliyetleri

Türkiye'nin Doğalgaz Arama Faaliyetleri

Enerjide dışa bağımlılığı azaltma kararlılığıyla hareket eden Türkiye, çeşitli bölgelerde arama, tarama ve sondaj faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Taşucu Limanı’nda gerekli işlemleri tamamlanan Abdülhamid Han gemisi, yeni keşif görevine çıkmak üzere yola çıktı. Türkiye’nin denizlerde doğalgaz arama çalışmalarını gerçekleştirmek amacıyla enerji filosuna kattığı bu yedinci nesil teknolojiye sahip gemi, 238 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğinde olup, Karadeniz’de yeni keşifler gerçekleştirmeyi hedefliyor.

“Hedefimiz 10 Milyon Hanenin Doğalgazını Üretmek”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Abdülhamid Han Gemisi’nin Karadeniz’e uğurlanması sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

  • “Şu anda evlerimizde kullanılan doğalgazın bir kısmı Sakarya Gaz Sahası’ndan temin ediliyor. Günlük 5,5 milyon metreküp üretim kapasitemiz mevcut. Bu, yaklaşık 2,4 milyon hanenin doğalgaz ihtiyacını kendi kaynaklarımızla karşılamak anlamına geliyor.”
  • “Bölgedeki rezervler oldukça büyük. Sakarya Gaz Sahası’ndaki üretimimizi hızlı bir şekilde artırmak zorundayız. 2025 yılının ilk çeyreğinde, günlük 5,5 milyon metreküplük üretimimizi neredeyse 10 milyon metreküpe çıkararak, 5 milyon hanenin doğalgaz ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz.”
  • “Bu sayede, 10 milyon hane halkının ihtiyacını, Karadeniz’deki kendi gazımızla karşılayabileceğiz.”

“Akdeniz’den Asla Vazgeçmiş Değiliz”

Bakan Bayraktar, Akdeniz’in Türkiye için uzun dönemli petrol ve doğalgaz aramaları açısından ilk lokasyon olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

  • “Akdeniz’den asla vazgeçmiş değiliz. Diğer bazı ülkelerin aksine Mavi Vatan’a masal gibi yaklaşmıyoruz. Mavi Vatan, bizim denizlerdeki destanımız olacak.”

Filonun En Güçlüsü

Abdülhamid Han, hem teknik donanımı hem de fiziki özellikleri açısından Mavi Vatan’da hidrokarbon arama çalışmalarına katılan filonun en güçlü unsuru olarak dikkat çekiyor. Bu güçlü gemi, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı yolunda attığı önemli adımlardan biri olarak öne çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin Abdülhamid Han Gemisi ile Doğalgaz Arama Faaliyetleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin