1. Haberler
  2. Genel
  3. Türkiye’den Çin İthalatına Yeni Vergi Düzenlemesi

Türkiye’den Çin İthalatına Yeni Vergi Düzenlemesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’den Yeni Vergi Düzenlemesi

Türkiye'den Yeni Vergi Düzenlemesi

Haber Merkezi, 7 Temmuz 2024 itibarıyla yürürlüğe giren yeni düzenlemelerle birlikte Türkiye, Çin’den ithal edilen tüm motorlu araçlara %40 ek vergi uygulamaya başladı. Bu karar, ülkedeki otomotiv sektöründe önemli bir değişim yaratırken, benzer bir adım atan Avrupa Birliği ve ABD’nin de Çin menşeli araçlara ek vergi getirdiği biliniyor.

BİR EK VERGİ DE KANADA’DAN

ABD ve Avrupa Birliği’nin ardından Kanada da Çin menşeli elektrikli araçlar için gümrük vergisi uygulayacağını duyurdu. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkesinin Çin’den ithal edilen elektrikli araçlara %100 oranında gümrük vergisi getireceğini açıkladı. Trudeau, Nova Scotia’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ayrıca Çin’den ithal edilen çelik ve alüminyum ürünlerine %25 vergi uygulanacağını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden ise 14 Mayıs’ta yaptığı bir açıklamada, Çin’den ithal edilen elektrikli araçlar, bilgisayar çipleri ve tıbbi ürünler gibi birçok ürüne yönelik gümrük vergilerinin önemli ölçüde artırılacağını ifade etmişti. Bu yeni vergi düzenlemeleri, uluslararası ticaretin dinamiklerini etkilemesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’den Çin İthalatına Yeni Vergi Düzenlemesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin