1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Türkiye’de Yeni Siyasi Dönem: Normalleşme ve Yumuşama

Türkiye’de Yeni Siyasi Dönem: Normalleşme ve Yumuşama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de Yeni Siyasi Dönem

Türkiye'de Yeni Siyasi Dönem

Türkiye, 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından, kamuoyunda “normalleşme” ve “yumuşama” olarak adlandırılan yeni bir döneme adım attı. Bu süreçte, AK Parti ve CHP arasında bir diyalog ve işbirliği ortamı oluştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelirken, Erdoğan da tam 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Bu ılıman siyasi iklim, birçok kesim tarafından olumlu karşılandı.

Özgür Özel, Sabah gazetesinden Yavuz Donat’a verdiği röportajda, bu yeni dönemi değerlendirdi. Siyasetteki bu değişimin halkta yankı bulduğunu ifade eden Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Millet, yumuşama istiyor”

“Normalleşme, sokakta büyük bir karşılık buldu… Gerçekten inanılmaz bir şekilde. Siyasi gerginliğin, Türkiye’ye hiçbir yararı yok. Hem CHP’ye hem de genel olarak topluma fayda sağlamıyor. Millet, yumuşama istiyor.”

“Normalleşmenin halkta karşılığı var”

“Seçim sonrası 25 ile gitme fırsatı buldum… Ziyaret ettiğim her ilde, ilçede ve mahallede, yumuşamanın ve normalleşmenin halkta ciddi bir karşılığı olduğunu gözlemledim. Gerginlikten beslenen unsurlar bu durumdan rahatsız oluyor.”

“Her iki tarafta da, gerginlikten beslenen siyasetçiler ve gazeteciler mevcut.”

“Yumuşama için karşı mahalleye seslenmek önemli”

“Ancak, karşı mahalleye seslenebilmek için normalleşmeyi ve yumuşamayı son derece önemli buluyorum. Bu durumun Erdoğan açısından da bir değeri var.”

“Erdoğan’ın söyledikleri karşı mahallede dinleniyor”

“Normalleşme sağlandığında, Erdoğan’ın her söylediğine kategorik olarak karşı çıkmak yerine, doğru ve önemli bulduğu şeyler karşı mahalle tarafından dinlenebilir hale geliyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de Yeni Siyasi Dönem: Normalleşme ve Yumuşama
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin