1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de Sokak Köpeği Sorunu ve Yeni Düzenlemeler

Türkiye’de Sokak Köpeği Sorunu ve Yeni Düzenlemeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, Sokak Köpeği Sorununu Çözmeye Çalışıyor

Haber Merkezi – Türkiye, uzun yıllardır sokaklarda yaşayıp insanlara rahatsızlık veren sokak köpekleri sorununu çözmek için önemli adımlar atıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen yeni düzenleme ile sokak köpekleri toplanarak güvenli barınaklara yerleştirilecek. Bu düzenleme, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile hayata geçirilecek.

Yeni düzenlemeyle birlikte, toplanan sokak köpekleri kısırlaştırılacak ve rehabilitasyon süreçlerinden geçirilecek. Rehabilite edilen hayvanlar, yeni sahipleriyle buluşturulacak. Ancak, tedaviye yanıt vermeyen ve sorunlu davranışlar sergileyen hayvanlar için ne yazık ki uyutma kararı alınacak. Bu düzenlemenin sokakları daha güvenli hale getirmesi bekleniyor.

CHP Belediyeleri Düzenlemeye Karşı Çıkıyor

Düzenlemeye karşı çıkan bazı CHP belediyeleri, hayvanseverlerin düzenlediği gösterilere de destek veriyor. Bu kapsamda, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, düzenlemenin uygulamalarıyla ilgili olarak belediyenin bu durumu kabul etmeyeceğini belirtti.

Başkan Mutlu, Süs Köpeğiyle Poz Verdi

CHP’li başkan Mutlu, sokak köpeklerinin toplanmasını öngören düzenlemeyi eleştirirken, kucağında küçük bir süs köpeğiyle poz vererek dikkat çekti. Bu eylemiyle, sokak hayvanlarının haklarını savunduklarını vurguladı.

İzmir’deki Elektrik Kaçağı Skandalında Tepki Çekti

Başkan Mutlu, İzmir’de meydana gelen elektrik kaçağı faciasıyla ilgili de tepkilerin odağı oldu. 12 Temmuz’da yaşanan sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elektrik kaçağı nedeniyle hayatlarını kaybetmişti. Mutlu, bu olay hakkında basına açıklama yaparken gülümsemesi, büyük bir tepki toplamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de Sokak Köpeği Sorunu ve Yeni Düzenlemeler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin