1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de Peş Peşe Orman Yangınları

Türkiye’de Peş Peşe Orman Yangınları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurt Genelinde Peş Peşe Orman Yangınları

Yurt Genelinde Peş Peşe Orman Yangınları

Ülkemizde etkili olan sıcak hava dalgası, orman yangınlarına davetiye çıkarıyor. Son günlerde, Kahramanmaraş, Denizli, İzmir ve Sakarya illerinde meydana gelen orman yangınları ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Yangınlar, bölgedeki ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Türkiye'de Peş Peşe Orman Yangınları

KAHRAMANMARAŞ

Yangın, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Yenidemir Mahallesi’nin kırsal kesiminde yer alan ormanlık alanda başladı. Durumun hemen ardından, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Türkiye'de Peş Peşe Orman Yangınları

DENİZLİ

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde bulunan otluk alanda başlayan örtü yangını, hızla ormanlık alana sıçradı. Yangın, öğle saatlerinde, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıktı. İhbar üzerine, Denizli Orman Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı çok sayıda ekip bölgeye yönlendirildi. Yangına, hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor. Ayrıca, bölge halkı traktörler ve sulama tankerleri ile yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Türkiye'de Peş Peşe Orman Yangınları

İZMİR

İzmir’in Foça ilçesinde meydana gelen yangın, merkeze 5 kilometre mesafedeki İmamtepe mevkiinde 14.15 sıralarında başladı. Yangının, İzmir-Foça Karayolu kenarında metal direk kesme işlemi sırasında sıçrayan kıvılcımlardan kaynaklandığı iddia ediliyor. Bölgede etkili olan rüzgarın da alevlerin hızla yayılmasında etkili olduğu belirtiliyor. Alevlere, hem havadan hem de karadan müdahale edilirken, Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’na ait lojmanlar güvenlik amacıyla boşaltıldı.

Türkiye'de Peş Peşe Orman Yangınları

SAKARYA

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde de orman yangını bildirildi. Dokurcun Mahallesi’nde yer alan ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenlerden dolayı yangın çıktı. İhbarın ardından, bölgeye itfaiye, jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına, itfaiye araçları ve arazözlerle müdahale ediliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de Peş Peşe Orman Yangınları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin