1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de Orman Yangınlarıyla Mücadele ve Denetimler

Türkiye’de Orman Yangınlarıyla Mücadele ve Denetimler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA Türkiye’nin Orman Yangınları ile Mücadelesi

DHA Türkiye'nin Orman Yangınları ile Mücadelesi

Türkiye’nin doğal güzellikleri ve önemli ekosistemleri arasında yer alan ormanlar, bu yaz mevsiminde büyük bir tehlike altında. Orman yangınlarını önlemek amacıyla alınan önlemlerin etkinliği, düzenli denetimlerle gözlemleniyor. Bu kapsamda, Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 17-19 Ağustos 2024 tarihleri arasında il genelinde devriye görevleri icra etti.

Aydın Valiliği’nin 2024/1 sayılı ‘Orman Yangınlarının Önleyici Tedbirler’ konulu komisyon kararı doğrultusunda, ormanlara giriş yasağına uymayan ve yangına sebep olabilecek davranışlarda bulunan kişilere yönelik sıkı denetimler gerçekleştirildi.

Türkiye'de Orman Yangınlarıyla Mücadele ve Denetimler

9 Kişiye 18 Bin TL Ceza

Denetim sırasında, özellikle 8 Ağustos tarihine kadar ziyaretçilere kapatılan Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı’na deniz yoluyla tekne ile giren 3 kişi, Efeler ilçesi Ilıcabaşı, Karaköy Mahallesi ve Anbarcık Mahallesi’nde ormana giren 3 kişi ile Nazilli ilçesi İsabeyli Mahallesi’nde ormana giren 3 kişiye toplamda 2 bin 52’şer lira olmak üzere, toplamda 18 bin 468 TL para cezası kesildi.

Jandarma yetkilileri, ormanları ve bu alanlardaki doğal yaşamı korumak için devriye faaliyetlerine aralıksız devam edeceklerini vurguladılar. Orman yangınları ile mücadele, sadece yetkililerin değil, tüm vatandaşların ortak sorumluluğudur. Bu nedenle, yangın riskinin azaltılması için herkese büyük görevler düşmektedir.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de Orman Yangınlarıyla Mücadele ve Denetimler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin