1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Türkiye’de ilk kez kullanılan işlemcisiyle Redmi Note 10 5G incelemesi

Türkiye’de ilk kez kullanılan işlemcisiyle Redmi Note 10 5G incelemesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nilay Kamu/ milliyet.com.tr

Xiaomi geçen ay düzenlediği etkinlikte ülkemizde de satışa sunduğu Redmi Note 10 5G’yi görücüye çıkarttı. Telefon diğer modellerden ayrılan bazı özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Öncelikle telefonun standart bir tasarımı bulunuyor. 6.5 inçlik Full HD Plus DotDisplay ekranıyla kullanıcıların karşısına çıkan telefonun Adaptive Sync özelliği ile performansını katladığını görüyoruz.

Redmi Note 10 5G’de yer alan Adaptive Sync özelliği sayesinde telefonda tüketilen içeriğe göre ekran yenileme hızı değişiyor. 30Hz, 60Hz ve 90Hz bu noktada kullanıcılara sunuluyor.  Bu da ‘güç tüketimini’ kontrol etme noktasında önemli fark yaratıyor. Çünkü kullanıcının oyun oynayıp oynamadığını, sosyal medyada mı takıldığını anlayan bu özellik, pil performansını kontrol etmeyi sağlıyor.

Türkiye’deki 7 nm sürecinden çıkan MediaTek Dimensity 700 işlemcisine sahip ilk akıllı telefon olan Redmi Note 10 5G, kutusundan 22.5W bir şarj adaptörüyle çıkıyor. Telefonun 5.000 mAh bataryasının yanında 18W hızlı şarj desteği de bulunuyor. Cihazda yer alan Adaptive Sync özelliği ile telefonu şarja takmadan 2 gün boyunca kullanmayı mümkün hale getiriyor.

Kamera tarafında ise bizleri 48 Megapiksellik bir ana kamera karşılıyor. Telefonun 2 Megapiksellik makro ve 2 Megapiksellik derinlik sensörü de var. Yapay zeka ile güçlendirilen kameralar, gece modu, yavaş çekim ve time laps video özellikleri ile yaratıcı içerikler üretmeye imkan sağlıyor. Ön tarafta 8 Megapiksellik standart bir kamera yer alıyor.

Telefonda 4 GB ve 6 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunuluyor ve depolama alanında ise 64 GB ve 128 GB kullanıcıları karşılıyor. Android 11 tabanlı MIUI 12 ile kutudan çıkan telefon, bağlantı tarafında ise Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, GPS, 3.5 mm kulaklık girişi ve USB C ile satışa çıkıyor.

Telefonun Türkiye’de 3 bin 300 TL gibi bir başlangıç fiyatı bulunuyor, farklı alışveriş kanallarında farklı fiyatlara satılabiliyor.

Sponsorlu İçerik

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de ilk kez kullanılan işlemcisiyle Redmi Note 10 5G incelemesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin