1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları Projesi Kapsamında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları Projesi Kapsamında İşbirliği Protokolü İmzalandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), PTT ve TROY kart arasında Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları Projesi çerçevesinde önemli bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları Ahmet Aydın, Adnan Ertem ve Faruk Özçelik ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, SGK Başkanı Raci Kaya, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) AŞ Genel Müdürü Ozan Deniz, PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten ve diğer yetkililerin katılımıyla SGK Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi.

Emeklilere Özel Çalışmalar

Bakan Yardımcısı Aydın, törende yaptığı konuşmada, emeklilere yönelik çalışmaların önemine değinerek, “Bakanlık olarak Türkiye Yüzyılı’nın emektarlarına huzurlu ve refah içinde hayatlarını sürdürebilmeleri için ne gibi adımlar atabileceğimizin çabası içindeyiz.” şeklinde ifade etti.

2024 Emekliler Yılı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ ilan etmesiyle birlikte, Bakan Prof. Dr. Vedat Işıkhan liderliğinde kamu kurumları ve özel sektör firmalarıyla işbirliği yapılarak emekliler için pek çok avantaj ve ayrıcalık sağlandığı belirtildi. Aydın, “Bu süreçte tüm bakanlıklarımız ve kurumlarımızla önemli mesafeler katettik.” dedi.

3 Bin 700’den Fazla Firma ile Anlaşma

Emeklilerin harcamalarında giyimden ulaşıma, gıdadan ev araç ve gereçlerine kadar birçok alanda indirim sağlandığını söyleyen Aydın, sosyal güvenlik il müdürlüklerinin 3 bin 700’den fazla firma ile görüşerek anlaşmalar yaptığını vurguladı.

Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığında İndirimler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın şehirlerarası yolcu taşımacılığında emeklilere özel yüzde 20 indirim, demir yolu taşımacılığında ise yüzde 10 indirim uygulandığını hatırlatan Aydın, PTTcell’in de emeklilere uygun fiyatlı konuşma ve internet hizmetleri sunan ‘Emekli Paketi’ oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, PTT Kargo’da emeklilerin yüzde 20 indirimden yararlanabileceği ifade edildi.

Emeklilere Sosyal Tesislerde Tatil İmkanları

Emeklilere, PTT bünyesindeki misafirhanelerde 2024 yılı içerisinde yüzde 15, PTT lokal ve sosyal tesislerinde ise yüzde 20 indirim uygulanacağı da açıklandı. Aydın, emeklilere yönelik bu çalışmalarda destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sundu.

PTT’ye Ait Misafirhaneler İndirimli

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, emeklilerin PTT’ye ait misafirhanelerden indirimli yararlanmasının sağlanmasının önemine değinerek, “Bu ve benzeri çalışmaların artarak devam etmesi için elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Projesi Kapsamında İşbirliği Protokolü İmzalandı

SGK’dan Emeklilere Yönelik Protokoller

SGK Başkanı Raci Kaya, emeklilerin sosyal ve ekonomik refahlarının artırılması amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, emeklilere daha iyi bir yaşam sunmak için yapılan protokollerin tüm taraflar için hayırlı olmasını diledi.

TROY Kart ile Emeklilere Ekstra Avantajlar

BKM Genel Müdürü Ozan Deniz, “PTT’nin sağlayacağı katkı ve kurumlarımızın işbirliği sayesinde hem emeklilere TROY kart temin edebileceğiz hem de firmaların emeklilere yönelik gerçekleştireceği indirimler ve kampanyalar konusunda daha teşvik edici olacağız.” dedi.

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten ise “SGK ve TROY işbirliği ile imzalanan protokol sayesinde emekli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran hizmetler sunmaya devam ediyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Projesi Kapsamında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları Projesi Kapsamında İşbirliği Protokolü İmzalandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin