1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye ve Macaristan Maliye Bakanları Arasında İmzalanan Mutabakat Zaptı

Türkiye ve Macaristan Maliye Bakanları Arasında İmzalanan Mutabakat Zaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Macaristan Maliye Bakanlığı Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Macaristan Maliye Bakanlığı Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Macaristan Maliye Bakanı Mihaly Varga arasında imzalanan mutabakat zaptı, ekonomik ve finansal işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. İki bakanın imzaladığı zaptın ardından Şimşek, Macaristan’ın Avrupa Birliği (AB) Konseyi dönem başkanlığının Türkiye-AB ilişkilerinin canlandırılması için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Bakan Şimşek, imzalanan mutabakat zaptının, çok taraflı kuruluşlar arasında işbirliği, kamu mali yönetimi ve vergi politikaları gibi alanlarda tecrübe paylaşımını hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, küresel ekonominin risk ve fırsatlarını birlikte değerlendirme imkanı sağlayacağını belirtti.

Türkiye ve Macaristan Maliye Bakanları Arasında İmzalanan Mutabakat Zaptı

  • Somut Adımlar Atılıyor: Bakan Şimşek, iki ülke liderlerinin stratejik ortaklığı güçlendiren bu zaptın somut bir adım olduğunu vurgulayarak, gelecekte üçüncü ülkelerde işbirliği fırsatları üzerinde de Macaristan ile çalışmayı hedeflediklerini belirtti.
  • Türkiye-AB İlişkilerinde Öncelikler: Şimşek, Türkiye-AB ilişkilerinde 4 temel önceliğin bulunduğunu vurgulayarak, gümrük birliğinin güncellenmesi, yüksek düzeyli ekonomik diyalog mekanizmasının genişletilmesi ve vize serbestisi konusunda ilerlemeler kaydedilmesi gerektiğini belirtti.
  • Ekonomik İlişkilerin Güçlenmesi: Macaristan’ın Türk Yatırım Fonuna üye olma isteğini desteklediğini belirten Şimşek, bu adımın Macaristan ve Türk devletleri arasındaki ekonomik ilişkileri daha da güçlendireceğini düşündüğünü ifade etti.

Bakan Şimşek, Macaristan’ın Türk Cumhuriyetleriyle güçlü bağları olduğunu ve bu üyeliğin bu bağları daha da güçlendireceğine inandığını belirterek, Macaristan’ın Türk devletleri arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendireceğine olan inancını dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye ve Macaristan Maliye Bakanları Arasında İmzalanan Mutabakat Zaptı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin