1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye ve Irak Arasında Vize Serbestisi Anlaşması

Türkiye ve Irak Arasında Vize Serbestisi Anlaşması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ve Irak Arasında Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması Toplantısı

Türkiye ve Irak Arasında Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması Toplantısı

Türkiye ve Irak arasındaki Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması’nın dördüncü toplantısı, bugün Türkiye’nin başkenti Ankara’da gerçekleştirildi. Bu önemli toplantıya, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile birlikte Irak heyetinden Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Savunma Bakanı Sabit Muhammed Said Rıza Al Abbasi, Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Falih el-Feyyad ve IKBY İçişleri Bakanı Reber Ahmet katıldı.

Toplantının ardından, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek toplantının sonuçlarını kamuoyuna açıkladılar.

“1 EYLÜL İTİBARIYLA BAŞLAYACAK”

Bakan Fidan, vize serbestisi uygulaması hakkında yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Bağdat’ı ziyareti sırasında mutabık kalınan, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklı kardeşlerimiz için vize serbestisi uygulamasını 1 Eylül itibarıyla başlatma konusunda bugün karar aldık. Bu karar, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi adına önemli bir adım,” dedi.

BAKAN HÜSEYİN: VİZE SERBESTİSİ İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRECEK

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin de vize serbestisi konusunda duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu uygulama, iki ülke arasında ilişkilerin derinleşmesine, Iraklıların Türkiye’deki yatırım ve turizm faaliyetlerinin artmasına katkı sağlayacaktır. Türkiye’ye olan bu işbirliği için teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye ve Irak Arasında Vize Serbestisi Anlaşması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin