1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Savunma Sanayii İhracatında Rekor Artış

Türkiye Savunma Sanayii İhracatında Rekor Artış

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Savunma Sanayii: Yükselen İhracat Performansı

Türkiye Savunma Sanayii: Yükselen İhracat Performansı

Türk savunma sanayii, yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği savunma araçlarını dünya pazarına sunma yolunda önemli bir aşama kaydetmiştir. Bugün itibarıyla 171 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiren Türkiye, bu alanda kendini global bir güç olarak konumlandırmıştır.

Savunma ve havacılık sektörü, artan ihracat performansını ağustos ayında da sürdürmeyi başarmıştır. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, sektörün ağustos ayındaki ihracat performansını değerlendirmiştir.

Aylık İhracat Yüzde 12,6 Arttı

Özellikle ağustos ayında, savunma ve havacılık ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre %12,6 oranında bir artış göstererek 423 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır.

Türkiye Savunma Sanayii İhracatında Rekor Artış

8 Aylık İhracat Yüzde 9,8 Yükseldi

Bununla birlikte, 2024 yılının ilk sekiz ayında sektörün toplam ihracatı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %9,8 oranında bir artış sağlayarak 3 milyar 738 milyon dolara ulaşmıştır.

İhracat Yıllık Bazda %13,4 Arttı

Görgün, yaptığı açıklamada, “Ağustos ayı itibarıyla savunma ve havacılık ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre %12,6 artışla 423 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca, 2024 yılının sekiz aylık döneminde gerçekleşen ihracatımız, bir önceki yıla göre %9,8’lik bir artışla 3 milyar 738 milyon dolara ulaşmıştır. Sonuç olarak, geride bıraktığımız bir yıllık süreçte ihracatımız yıllık bazda %13,4’lük bir artış kaydetmiştir.” ifadelerini kullanmıştır.

Temel Hedef: Kalıcı Artış

Savunma sanayii olarak, ihracat stratejimizin temel hedefi, yüksek katma değerli ürünlerin ihracatında kalıcı bir artış trendi sağlamaktır. Şirketlerimizin belirli bir bölgeye değil, dünyanın neredeyse tamamına ihracat yapabilmesi, stratejimizin başarılı bir şekilde uygulandığının önemli bir göstergesidir.

171 Ülkeye İhracat

Bu hedef doğrultusunda, 2024 yılı itibarıyla Türk savunma şirketleri, 171 farklı ülkeye ürün ihraç etmiştir. Önümüzdeki dönemde, Savunma Sanayii Başkanlığı olarak; büyük ölçekli firmalarla birlikte, orta ve küçük ölçekli işletmeler ile KOBİ’lere yönelik kucaklayıcı bir yaklaşım benimseyerek, ihracat yapan şirketlerimizin sayısını artırmayı ve bu süreci tüm sektör için sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye Savunma Sanayii İhracatında Rekor Artış
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin