1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Merkez Bankası’nın Para Politikası Kararları Bekleniyor

Türkiye Merkez Bankası’nın Para Politikası Kararları Bekleniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurt içinde gözler, yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) saat 14.00’te açıklayacağı para politikası kararlarına çevrildi. AA Finans’ın gerçekleştirdiği beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB’nin ağustos ayındaki toplantısında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakmasını öngörüyor.

Yıl Sonu Faiz Beklentisi: Yüzde 46,50

Ekonomistlerin yıl sonu için belirlediği politika faizi beklentilerinin ortalaması ise yüzde 46,50 olarak hesaplandı. Bu durum, piyasalardaki belirsizliklerin ve enflasyonist baskıların süregeldiği bir ortamda, Merkez Bankası’nın izlediği politikaların etkinliğini sorgulatıyor.

Enflasyon Raporu, Faizin Sabit Kalması Beklentisini Artırdı

TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın sunduğu enflasyon raporu, politika faizinin enflasyonun artışını engellemek amacıyla sabit tutulacağına dair beklentileri güçlendirdi. Ekonomik verilerin ve enflasyon göstergelerinin dikkatle incelendiği bu süreçte, Merkez Bankası’nın alacağı kararların, piyasalara etkisi büyük önem taşıyor.

Politika Faizinin Enflasyonla İlişkisi

Para Politikası Kurulu (PPK), son toplantısında aldığı kararın metninde şu ifadelere yer vermişti: “Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye Merkez Bankası’nın Para Politikası Kararları Bekleniyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin