1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Elektrik Üretiminde Temmuz Ayında Rekor Kırdı

Türkiye Elektrik Üretiminde Temmuz Ayında Rekor Kırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Elektrik Üretiminde Rekor Seviyelere Ulaştı

Türkiye Elektrik Üretiminde Rekor Seviyelere Ulaştı

AA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, geçtiğimiz ay Türkiye’nin aylık elektrik üretiminde ve tüketiminde tarihi rekorlar kırıldığını duyurdu. Bakan Bayraktar, bu konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Elektrik üretimimiz 34,6 milyar kilovatsaat (kWh) olurken, tüketimimiz de 34,5 milyar kWh ile tüm zamanların en yüksek aylık değerine ulaştı. Yılın en sıcak günlerinde zirveye ulaşan elektrik talebinin yüzde 57’sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşıladık.”

“Hava Sıcaklıkları Tüketimi Artırdı”

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası, temmuz ayı elektrik üretim ve tüketim verilerine önemli bir şekilde yansıdı. Bayraktar, temmuz ayı sonu itibarıyla Türkiye’nin elektrik kurulu gücünün 112 bin 999 megavatsaat (MWh) seviyesine ulaştığını belirterek, “Aynı dönemde güneş enerjisi kurulu gücünün toplam kurulu güç içindeki payı yüzde 15,6’ya ulaşarak oransal anlamda rekor kırdı.”

“Temmuzda Yerli Kaynaklara Dayalı Elektrik Üretimi Zirve Yaptı”

Bayraktar, temmuz ayında yerli kaynaklara dayalı elektrik üretiminin 19,9 milyar kWh ile zirveye ulaştığını vurgulayarak, şu şekilde devam etti: “Elektrik üretimimiz 34,6 milyar kWh, tüketimimiz de 34,5 milyar kWh ile tüm zamanların en yüksek aylık değerine ulaştı. Temmuz ayında hem elektrik tüketiminde hem de elektrik üretiminde rekor seviyelere ulaştık. Yılın en sıcak günlerinde zirveye çıkan elektrik talebinin yüzde 57’sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşıladık.”

53 Yılın En Sıcak Temmuz Ayı

Bayraktar, geçen ayın son 53 yılın en sıcak temmuz ayı olarak kayıtlara geçtiğini belirterek, şunları kaydetti: “Bu durum, özellikle iklimlendirme sistemlerinin yoğun şekilde kullanılmasını sağladı ve bu da elektrik tüketimini ve dolayısıyla üretimini rekor seviyelere taşıdı. Unutmayalım ki enerji verimliliği uygulamaları sayesinde, üretimi ve sunulan hizmetin kalitesini olumsuz etkilemeden enerji tüketimimizi azaltmamız mümkün.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye Elektrik Üretiminde Temmuz Ayında Rekor Kırdı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin