1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Ekonomisinde Olumlu Gelişmeler ve Gelecek Vizyonu

Türkiye Ekonomisinde Olumlu Gelişmeler ve Gelecek Vizyonu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Ekonomisine İlişkin Değerlendirmeler

Haber Merkezi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “OVP tahminlerinden çok daha iyi oranlarda gerçekleşecek” diyerek şu değerlendirmeleri yaptı:

Güçlü Siyasi Koordinasyon
Güçlü siyasi sahiplenme ve koordinasyon içinde politikalarımızı uyguluyor ve bu sayede olumlu sonuçlar alıyoruz. Son gelişmelere bakıldığında, 2024 yılı için bütçe açığı ve cari açığın geçen yıl paylaştığımız Orta Vadeli Program (OVP) tahminlerinden çok daha iyi oranlarda gerçekleşeceği öngörülmektedir. Büyümemiz, daha dengeli bir yapıda devam ederken, enflasyon ile mücadelemiz de güçlü bir zemin üzerinde sürdürülmektedir.

Enflasyonda Beklentiler
Harcama, verimlilik ve gelir yönlü mali tedbirler ile dinamik ticaret politikaları, risklerimizi azaltmakta ve dezenflasyon politikalarımızı desteklemektedir. Ağustos ayında yüzde 50’ye yaklaşan enflasyon oranlarının, Eylül ayında ise yüzde 50’nin altına inmesini bekliyoruz. Eylül ayında kamuoyu ile paylaşacağımız güncellenmiş OVP’de bu oranlarla ilgili son tahminlerimiz ve hedeflerimiz yer alacak.

2025-2027 OVP Çalışmaları
2025-2027 dönemini kapsayacak OVP için Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlarımızla teknik çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca, ilgili kesimlerle istişare içinde katılımcı bir yaklaşım sergilemekteyiz. Ülkemiz için altın kıymetinde olan ve tarihi bir fırsat penceresi olarak değerlendirdiğimiz dört yıllık seçimsiz dönemde yapısal dönüşümler ile bu resmi tamamlamayı planlıyoruz.

  • Sanayiden tarıma,
  • Turizmden hizmetlere,
  • Enerjiden lojistiğe,
  • Yeşil ve dijital dönüşüm ile yolumuza devam edeceğiz.

Eğitim ve Sağlıkta Yeni Seviye
Eğitim ve sağlık alanında yeni seviyelere ulaşmayı hedeflerken, “mülkün temeli” olarak gördüğümüz adalet alanında güveni ve hızı artırmaya yönelik reformlarımızı sürdüreceğiz.

Güvenlik ve Huzur
Demokrasi ve kalkınma yolunda vazgeçilmez önemde olan güvenlik alanında, etkin teknolojiler ve kurumsal yapı ile insanımızın huzurunu koruyacağız. Eşsiz konumumuz, etkin ve barışçı dış politikamız, yenilikçi ve girişimci nüfusumuz ile başarılara imza atacağız.

Türkiye Yüzyılı Vizyonu
Türkiye Yüzyılı’nda; güçlü liderlik, tecrübeli kadrolar, milli birlik ve siyasi istikrar içinde hedeflerimizi birer birer hayata geçireceğiz. Amacımız, ülkemizi her alanda daha güçlü bir şekilde yarınlara taşımak ve insanımızın refahını artırmaktır. Zorlu dünya ve bölge koşullarına rağmen, istikrar içinde büyümeye ve sosyal refahımızı kalıcı bir şekilde artırmaya kararlıyız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye Ekonomisinde Olumlu Gelişmeler ve Gelecek Vizyonu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin