1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Toplantısı Özeti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Toplantısı Özeti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan Son Gelişmeler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan Son Gelişmeler

Son dakika haberlerine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının özetini yayınladı. Bu özet, öncü göstergelerin ağustos ayında aylık enflasyonun, özellikle gıda fiyatlarındaki düşüşle birlikte, bir önceki aya göre yavaşlayacağına işaret ettiğini ortaya koyuyor. Ayrıca, özetin içeriği, ikinci çeyreğe ilişkin mevcut verilerin, yıllık ve çeyreklik bazda Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) büyüme oranlarının ilk çeyreğe kıyasla gerileyeceğini de vurguladı.

Para Politikasındaki Durum

Toplantı özetinin “Para Politikası” başlığı altında, kurulun parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini göz önünde bulundurarak politika faizini sabit tutma kararı aldığı belirtildi. Bununla birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı bir duruş sergilemeye devam edeceği ifade edildi.

Para Politikası Duruşu ve Beklentiler

Kredi ve mevduat piyasalarında beklenmeyen gelişmeler yaşanması durumunda, parasal aktarım mekanizmasının ilave makroihtiyati adımlarla destekleneceği kaydedildi. Likidite koşulları, muhtemel gelişmeler ışığında yakından izlenmeye devam edilecek. Ayrıca, sterilizasyon araçlarının etkin bir şekilde kullanılmaya devam edileceği vurgulandı.

Kurul, para politikası kararlarını, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini dikkate alarak belirleyecek. Bu kararlar, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve orta vadede enflasyonu yüzde 5 hedefi doğrultusunda yönlendirecek parasal ve finansal koşulları sağlamayı amaçlayacaktır.

Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler sürekli olarak takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarını sağlamak amacıyla elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmayı sürdürecektir.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Toplantısı Özeti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin