1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜRKBESD: 2023 Üretim ve Satış Verileri Açıklandı

TÜRKBESD: 2023 Üretim ve Satış Verileri Açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKBESD’den Üretim ve Satış Verileri

TÜRKBESD'den Üretim ve Satış Verileri

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sığın, 2023 yılının ocak-temmuz dönemine ilişkin önemli üretim verilerini paylaştı. Sığın, bu süreçte toplam üretimin 19 milyon 167 bin 672 adet olarak gerçekleştiğini ve geçen yıla kıyasla yüzde 3’lük bir artış yaşandığını belirtti.

İç satışlarla ilgili de açıklamalar yapan Sığın, ocak-temmuz döneminde iç satışların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında arttığını, ancak ihracatın yüzde 2 azaldığını vurguladı.

“6 Ana Ürün Grubunda Satışlarda Artış”

Sığın, temmuz ayı itibarıyla 6 ana ürün grubunda iç satışların, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3’lük bir artış gösterdiğini ifade etti. Bu dönemde ihracatın ise 2023 yılına kıyasla yüzde 14 oranında artış kaydettiğini aktaran Sığın, toplam satışların ise iç satış ve ihracatın birleşimiyle yüzde 10 arttığını belirtti. Ayrıca, üretim adetlerinin 2 milyon 788 bin 260 adede ulaştığını ve bu sayının geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 15’lik bir artış gösterdiğini söyledi.

“İç Satışlar İhracattaki Düşüşü Dengeliyor”

İç satışların, ihracattaki düşüşü büyük ölçüde dengelediğini ifade eden Sığın, bu durumun sektördeki sürdürülebilirlik açısından kritik bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Sığın, sözlerine şu şekilde devam etti:

  • “Üretim ve istihdam yapımızın sürdürülebilirliği için iç piyasadaki bu olumlu seyrin sürmesi büyük önem taşımaktadır.”
  • “TÜRKBESD olarak, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve beyaz eşya sektörünü daha da ileriye taşımak adına çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜRKBESD: 2023 Üretim ve Satış Verileri Açıklandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin