1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Türk zırhlısı hayat kurtaracak!

Türk zırhlısı hayat kurtaracak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk savunma sanayisinin yurt içinde ve dışında ilgili gören Ejder Yalçın 4×4 Zırhlı Muharebe Aracı, güvenlik güçlerini korumanın yanında ambulans olarak hayat kurtaracak.

Nurol Makina ve Sanayi AŞ, 30  Nisan-3 Mayıs tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek  14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’19),10 ülke tarafından tercih  edilen, birçok ülkede de yeni sözleşmeler için görüşmeleri devam eden araç  ailesinin en güncel versiyonlarını sergileyecek.

Nurol Makina, mevcut ve yeni ürünleri ile savunma ve anayurt güvenliği  alanlarında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçlarının  karşılanmasının yanı sıra ihracata yönelik çalışmalar yürütüyor.

Bugüne kadar kullanıcılara 500’ün üzerinde araç teslim eden şirket,  toplamda ise binin üzerinde aracı kullanıma sundu. Yaklaşık 500 aracın teslimatı  için de çalışmalar sürdürülüyor.

Nurol Makina ürün ailesinden Ejder Yalçın, Sarp Uzaktan Komutalı Silah  Sistemi’ni tas?ıyan zırhlı muharebe aracı ve zırhlı ambulans konfigürasyonlarıyla  vitrine çıkacak. Ejder Yalçın’ın zırhlı ambulans konfigürasyonu ilk kez  IDEF’19’da sergilenecek.

Nurol Makina ve Sanayi AŞ Genel Müdür Yardımcısı Anıl Karel, AA  muhabirine, Ejder Yalçın’ın, gelişimini, farklı görevlere yönelik  konfigürasyonlarıyla sürdürdüğünü söyledi.

Bugüne kadar dünya genelindeki kullanıcılara 5 farklı konfigürasyonda  Ejder Yalçın teslim ettiklerini belirten Karel, aracın ambulans sürümünü  IDEF’19’da tanıtacaklarını bildirdi.

Farklı konfigürasyonlar için yoğun çalışma

Karel, tasarımında, bugünün muharebe sahasının ihtiyaçları göz önünde  bulundurulan Ejder Yalçın Zırhlı Ambulans’ın, tüm işlevleri ve kabiliyetleriyle  askeri ambulans standartlarına uyumlu şekilde geliştirildiğini ifade etti. Karel,  şöyle konuştu:

“Koruma seviyesi, mobilite ve faydalı yük taşıma kapasitesi ile  sınıfının lideri konumunda bulunan Ejder Yalçın’ın farklı konfigürasyonları  arasında Patlayıcı İmha Aracı, Hava Savunma Aracı, Komuta-Kontrol Aracı, Muharebe  Aracı, KBRN Keşif Aracı, Personel Tas?ıyıcı, Mayın/El Yapımı Patlayıcı  Tespit-I?mha Aracı, Zırhlı Ambulans ve Sınır Gözetleme ve Güvenlik Aracı yer  alıyor. Uluslararası kullanıcıları ile imzaladığımız sözleşmeler doğrultusunda,  aracın farklı konfigürasyonları ile ilgili çalışmalarımız yoğun olarak devam  ediyor. Ejder Yalçın da zırhlı ambulans versiyonu ile dünyanın tercihi olmaya devam edecek.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk zırhlısı hayat kurtaracak!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin