1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türk Ürünlerine Küresel Talep Artıyor

Türk Ürünlerine Küresel Talep Artıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Ürünlerine Küresel Talep

Türk Ürünlerine Küresel Talep

Küresel ekonomideki zorluklara rağmen, Türk ürünlerine dünya genelinden yoğun bir talep devam ediyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye’nin temmuz ayında değer bazında ihracatını en çok artırdığı ülke Birleşik Krallık oldu. Bu ülkeye yapılan dış satış 1,2 milyar doları aşarak önemli bir seviyeye ulaştı.

Temmuz ayında Türkiye’nin Birleşik Krallık’a gerçekleştirdiği ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre 348,3 milyon dolarlık bir artış gösterdi. İhracat artışında Birleşik Krallık’ı, 275,6 milyon dolarla Birleşik Arap Emirlikleri, 255,2 milyon dolarla ABD, 148,5 milyon dolarla Mısır ve 144,8 milyon dolarla Irak takip etti. Geçen ay, Birleşik Arap Emirlikleri’ne 705,9 milyon dolarlık, ABD’ye 1,2 milyar dolarlık, Mısır’a 327,8 milyon dolarlık ve Irak’a 858,4 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

EN FAZLA İHRACAT YAPILAN ÜLKE: ALMANYA

Bu dönemde Türkiye’nin en fazla dış satım yaptığı ülkeler arasında Almanya, Birleşik Krallık, ABD, İtalya ve Irak öne çıkıyor. Temmuz ayında Almanya’ya 1,6 milyar dolarlık, Birleşik Krallık’a 1,3 milyar dolarlık, İtalya’ya 967,2 milyon dolarlık ve Irak’a 858,4 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

BİRLEŞİK KRALLIK’A EN FAZLA OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEN İHRACAT YAPILDI

Otomotiv sektörü, temmuz ayında 458,1 milyon dolarlık ihracatla Birleşik Krallık’a en fazla ürün satan sektör oldu. Bu ülkeye yapılan ihracatta elektrik ve elektronik sektörü 155,9 milyon dolarla, hazır giyim ve konfeksiyon 136 milyon dolarla, kimyevi maddeler ve mamulleri 87 milyon dolarla, çelik sektörü ise 49,8 milyon dolarla önemli bir yer edindi.

EN FAZLA İHRACAT İSTANBUL’DAN

Temmuz ayında İngiltere’ye yapılan ihracatın büyük bir kısmı 477,4 milyon dolarla İstanbullu şirketler tarafından gerçekleştirildi. İstanbul’u, 238,9 milyon dolarla Kocaeli, 95,3 milyon dolarla Sakarya, 91,5 milyon dolarla Bursa ve 72,7 milyon dolarla İzmir izledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Ürünlerine Küresel Talep Artıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin