1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜRK-İŞ Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması Sonuçları

TÜRK-İŞ Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması Sonuçları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi, TÜRK-İŞ tarafından gerçekleştirilen açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının Temmuz ayı sonuçlarını paylaştı. Araştırma sonuçlarına göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli bir şekilde beslenebilmesi için gerekli olan aylık gıda harcaması (açlık sınırı) 19.234,43 TL olarak belirlendi.

Bu gıda harcamasının yanı sıra, giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık gibi diğer zorunlu ihtiyaçlar için yapılması gereken aylık harcamaların toplamı ise (yoksulluk sınırı) 62.652,87 TL’ye yükseldi. Ayrıca, bekar bir çalışanın “yaşama maliyeti” de aylık 24.901,78 TL olarak hesaplandı.

TÜRK-İŞ Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması Sonuçları

“Yaşama Maliyeti ile Asgari Ücret Arasındaki Fark”

TÜRK-İŞ, araştırma sonuçlarını aktarırken şu açıklamayı yaptı: “Temmuz ayı itibarıyla, bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ile net asgari ücret (vergi kesintisi olmadan) arasındaki fark 7.900 TL olmuştur.”

Mutfak Enflasyonu Artış Gösterdi

TÜRK-İŞ’in 2024 Temmuz ayı sonucuna göre; Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre %1,35 oranında artmıştır. Son 12 ay itibarıyla gıda harcamalarındaki değişim oranı ise %64,99 olarak hesaplandı. Mutfak enflasyonundaki yıllık değişim ise %81,16 olarak bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜRK-İŞ Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması Sonuçları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin