1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Dünyası’ndan Gazze’ye Destek ve İsrailli İş Adamına Tepkiler

Türk Dünyası’ndan Gazze’ye Destek ve İsrailli İş Adamına Tepkiler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Dünyasından Gazze’ye Destek ve Tehditlere Tepki

Türk Dünyasından Gazze'ye Destek ve Tehditlere Tepki

İsrail’in Gazze’deki katliamı sürerken, Türk dünyasından gelen tepkiler de dinmek bilmiyor. Gazze’de yaşanan soykırıma karşı seslerini yükseltenler, aynı zamanda dünya genelindeki İsrail lobisinin hedefi haline geliyor. Bu bağlamda, Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic, Gazze’deki trajediye dikkat çektiği için İsrailli iş adamlarının saldırılarına maruz kaldı.

Türk Dünyası'ndan Gazze'ye Destek ve İsrailli İş Adamına Tepkiler

Türk Dünyası İş Konseyi’nden Karic’e Destek

İsrailli iş adamı Amir Gross Kabiri tarafından tehdit edilen Karic, bu tehditlerin içeriklerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bosnalı başkana destek vermek amacıyla Türk Dünyası İş Konseyi harekete geçti. Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin’i ziyaret eden Türk Dünyası İş Konseyi Başkanı Aydın Erkoç, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Her Zaman Yanındayız”

Erkoç, konsey üyeleriyle birlikte her haklı davalarında Karic’in yanında olacaklarını vurguladı. “Kısa bir süre içinde, ülkemizin saygın iş insanlarının katılımıyla, her türlü siyasetten uzak, sadece ‘önce ülkem, sonra ben’ anlayışıyla hareket edeceğiz. Fütüvvet ruhunu modern çağımıza uyumlu bir şekilde benimseyerek, ahilik kültürü doğrultusunda yurt dışındaki imkanları keşfetmek isteyen iş insanlarıyla birlikte çalışacağız. Yerli ve milli üretim politikaları ile ülkemize katkı sağlamayı ilke edinen Türk Dünyası İş Konseyi, belirlediği sektörlerle ve kurduğu ortaklıklarla ekonomimize değer katmayı hedefliyor. Bu noktada, konsey üyelerimizin tüm haklı davalarında her daim yanlarında olacağımızı buradan belirtmek istiyorum.”

Saraybosna’da katıldığı programların oldukça verimli geçtiğini belirten Erkoç, “Bu sayede kardeş başkentlerimizdeki fırsatları keşfederek yeni yatırımlar için güç birliği oluşturma imkanını yakalamış oluyoruz.” şeklinde ifade etti.

Türk Dünyası'ndan Gazze'ye Destek ve İsrailli İş Adamına Tepkiler

İsrailli İş Adamından Ciddî Tehdit

İsrailli iş adamı, Karic’i “Asla unutmayacağız ve affetmeyeceğiz” notuyla tehdit etti. Karic, X hesabından yaptığı açıklamada, sözlü şiddetle karşılaştığını ve “Belediye Başkanı olarak, şiddetin her türlüsüne karşı verilen mücadeleye destek verdim, özellikle de kadınlara yönelik. Şimdi ben de şiddet mağduru haline geldim.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Dünyası’ndan Gazze’ye Destek ve İsrailli İş Adamına Tepkiler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin