1. Haberler
  2. Gündem
  3. Turistik Tatvan Treni Seferleri Başladı

Turistik Tatvan Treni Seferleri Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bölgenin turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla yeni bir adım atarak, Turistik Doğu Ekspresi ve Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden sonra Turistik Tatvan Treni seferlerini başlattı. İlk seferini 24 Haziran’da gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, ikinci seferini 6 Ağustos’ta Ankara Tren Garı’ndan törenle uğurladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen bu tören, büyük bir coşku ile yapıldı. İlk seferde 160 yolcu kapasiteli trende; akademisyenler, üniversite öğrencileri, gazeteciler ve yazarlar yer aldılar.

8 Vagon ile Rahat Seyahat İmkanı

Trende, yemekli ve konferans salonlu vagonların yanı sıra, konforlu bir seyahat deneyimi sunan yataklı 8 vagon bulunmaktadır. Ev konforunu aratmayan yataklı vagonlarda, her odada buzdolabı ve lavabo mevcut olup, odalarda iki kişi konaklayabilmektedir.

Elazığ’da 4 Saatlik Mola

Yemekli vagonlarda çeşitli lezzetlerin sunulduğu turistik tren, öğle saatlerinde yola çıktıktan sonra akşam saatlerinde Kayseri’ye ulaştı. Burada yarım saatlik bir mola verdikten sonra yolculuğuna devam eden tren, 7 Ağustos sabahı Elazığ’a vardı. Elazığ Garı’nda Vali Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu tarafından karşılanan yolcular, tarihi Harput Mahallesi’ni keşfetme fırsatı buldular.

Turistik Tatvan Treni Seferleri Başladı

Gezi kapsamında Harput Basın Müzesi, Hoca Hasan Hamam Müzesi ve Harput Musiki Müzesi ziyaret edildi. Yolcular, bu muhteşem mekanlarda kentin tarihi ve kültürel dokusunu daha yakından tanıma imkanı buldular.

Turistik Tatvan Treni Seferleri Başladı

Doğanın Eşsiz Güzellikleriyle Dolu Rota

Turistik Tatvan Treni, Elazığ molasından sonra tekrar yoluna devam etti. Tatvan rotasında, Murat Nehri’nin büyüleyici manzarası yolculuğa eşlik etti. Seyahate katılan yolcular, trenin hızını biraz daha düşürmesiyle birlikte, pencerelerden doğanın güzelliklerini izleyerek bu anları cep telefonlarının kameralarıyla ölümsüzleştirdiler. Yeşil ve mavinin buluştuğu bu muhteşem manzarada yolcular, akşam saatlerinde Tatvan’a ulaştılar. Turistik Tatvan Treni, 2. seferini toplamda 33 saatin ardından tamamlamış oldu.

Turistik Tatvan Treni Seferleri Başladı

Tatvan’da Coşkulu Karşılama

Tren, Tatvan’a vardığında davul zurna eşliğinde yöresel türkülerle coşkuyla karşılandı. Vali Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Tatvan Kaymakamı Remzi Demir, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Fuat Eker, yolculara gül vererek sıcak bir karşılama gerçekleştirdiler. Halayların çekildiği bu karşılamada, Vali Karaömeroğlu, Turistik Tatvan Treni’nin kent için taşıdığı öneme vurgu yaptı.

Turistik Tatvan Treni Seferleri Başladı

Doğal Güzellikler Yolcuları Büyüledi

Yolcular, Tatvan’ın saklı kalmış doğa harikası olan Nemrut Krater Gölü’nü ziyaret etme şansı buldular. Türkiye’nin en büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut, doğal güzelliğiyle herkesi etkiledi. Ayrıca, Bitlis kent merkezindeki tarihi çarşıyı keşfeden yolcular, Ahlat ilçesindeki Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı da gezme fırsatı yakaladılar.

Turistik tren, 9 Ağustos’ta Tatvan’dan yola çıkarak yaklaşık 28 saat süren bir seferin ardından 10 Ağustos’ta Ankara’ya döndü.

Turistik Tatvan Treni Seferleri Başladı
Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Turistik Tatvan Treni Seferleri Başladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin