1. Haberler
  2. Spor
  3. Tuğrulhan Erdemir’in 2024 Paris Olimpiyatları’nda Doping Cezası

Tuğrulhan Erdemir’in 2024 Paris Olimpiyatları’nda Doping Cezası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda Milli Boksör Tuğrulhan Erdemir’in Doping Cezası

DHA 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Milli Boksör Tuğrulhan Erdemir'in Doping Cezası

2024 Paris Olimpiyat Oyunları için Fransa’da bulunan milli boksör Tuğrulhan Erdemir’in, tartıya alınmadığı için doping cezası aldığı bildirildi. Yapılan incelemelerde, milli sporcunun isim listelerinde yer almadığı ortaya çıkınca, davasının sonuçlandığı ve Erdemir’in doping cezasıyla karşı karşıya kaldığı öğrenildi. Bu durum, Türkiye’nin Paris’te boks branşında yaşadığı ilk olumsuzluk olarak kayıtlara geçti.

Süreç Nasıl Yaşandı?

Tuğrulhan Erdemir’in 17 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen yarışmasında, test sırasında alınan numunesinin yasaklı madde “hidroklorotiyazid” için atipik bir bulguya rastlandığı ifade edildi. Hidroklorotiyazid, 2024 WADA Yasaklılar listesinde diüretik ve maskeleme maddesi olarak sınıflandırılmıştır.

Soruşturma sonucunda, ATF’nin bir farmasötik üründen kaynaklanan kasıtsız kontaminasyona dair herhangi bir kanıt bulamadığı sonucuna varıldı. WADA Paydaş Bildirimi çerçevesinde, ITA bu nedenle ATF’yi Olumsuz Analitik Bulgu (AAF) 3 olarak takip etti ve sporcuyu Uluslararası Boks Birliği (IBA) Anti-Doping Kuralları (IBA ADR) Madde 2.1 uyarınca bir anti-doping kuralı ihlali (ADRV) ile suçladı.

ITA, davayı CAS ADD’ye havale etti ve sporcuya IBA ADR’nin 7.4.2. maddesi uyarınca geçici bir men cezası uyguladı. Sporcu, daha sonra CAS ADD’den geçici men cezasının kaldırılmasını talep etti. Ancak, CAS ADD, 24 Temmuz 2024 tarihinde, geçici men cezasına ilişkin tam teşekküllü bir duruşmanın ardından, Tuğrulhan Erdemir’e verilen ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na da uzanan geçici men cezasını onaylayan bir karar verdi.

Bu kararın ardından, sporcu yargılaması devam ettiği için Paris Olimpiyat Oyunları’nda yarışma hakkını kaybetti. Konuyla ilgili olarak Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’in resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tuğrulhan Erdemir’in 2024 Paris Olimpiyatları’nda Doping Cezası
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin