1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜBİTAK Bursları Aylık Üst Limitlerinde Artış

TÜBİTAK Bursları Aylık Üst Limitlerinde Artış

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de bilim ve teknoloji alanında önemli destekler sağlayan AA TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), öğrencilere sağlanan burs ödemelerinin aylık üst limitlerinde önemli bir artış gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, ARDEB, Bilim İnsanları Destekleme Programları Başkanlığı (BİDEB) ve Genel Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen projelerde, öğrencilere sağlanan burs ödemelerini artırma kararı aldı.

Ön Lisans ve Lisans Öğrencilerine Verilen Burs Miktarı

Yeni düzenlemeye göre, ön lisans veya lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 4 bin liradan 4 bin 800 liraya yükseltilmiştir. Bu artış, öğrencilerin eğitim süreçlerinde daha fazla maddi destek almasını sağlayacak.

Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri İçin Burs Miktarı

  • Yüksek Lisans Öğrencilerine Verilen Burs Miktarı: 13 bin 500 liradan 16 bin 500 liraya çıkarılmıştır.
  • Doktora Öğrencilerine Verilen Burs Miktarı: 20 bin liradan 24 bin liraya yükseltilmiştir.

Araştırmacılara Verilen Burs Miktarı

Doktora sonrası araştırmacılara yönelik burs miktarı ise 27 bin liradan 32 bin liraya güncellenmiştir. Bu artış, araştırmacıların çalışmalarını daha iyi bir şekilde sürdürebilmesine olanak tanıyacaktır.

TÜBİTAK Bursları Aylık Üst Limitlerinde Artış

Performans Ödemeleri

Ayrıca, BİDEB 2250 Lisansüstü Bursları Performans Programı kapsamında yer alan performans kriterlerine göre, doktora öğrencileri başvuru yapmaları halinde 8 bin 700 liraya kadar, doktora sonrası araştırmacılar ise 10 bin 500 liraya kadar performans ödemesi alabileceklerdir.

TÜBİTAK Bursları Aylık Üst Limitlerinde Artış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nın Açıklamaları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu burs artışının önemine değinerek, “Bilim insanlarına, araştırmacılara ve öğrencilerimize sunduğumuz TÜBİTAK burslarını artırdık. Türkiye’yi dünyada en üst sıralara taşıyacak, bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağımıza yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz. Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimizi yetişmiş insan kaynağımızla gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜBİTAK Bursları Aylık Üst Limitlerinde Artış
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin