1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. TSMC’nin Avrupa’daki İlk Fabrikası ve Gelecek Yatırımları

TSMC’nin Avrupa’daki İlk Fabrikası ve Gelecek Yatırımları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TSMC, Yarı İletken Endüstrisinde Yeni Adımlar Atıyor

TSMC, Yarı İletken Endüstrisinde Yeni Adımlar Atıyor

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olan Tayvan Yarı İletken İmalat Şirketi (TSMC), Apple’ın A serisi ve M serisi işlemcileri ile tanınmasının yanı sıra, AMD’nin işlemcilerini de üretmesiyle dikkat çekiyor. Ekran kartları ve güç yönetimi için çipler üreten TSMC, şu anda ABD’nin Arizona eyaletinde yeni bir fabrika inşa etmektedir.

AVRUPA’DAKİ İLK FABRİKASINI AÇACAK

ABD pazarının ardından gözünü Avrupa’ya çeviren yarı iletken devi, burada yeni bir üretim tesisi kurmayı planlıyor. TSMC, Avrupa’daki ilk üretim tesisi için 11 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor.

ÇALIŞMALAR ALMANYA’DA BAŞLIYOR

TSMC, Almanya’da kurulacağı açıklanan yeni üretim tesisi için bu ay inşaat çalışmalarına başlayacak. Almanya’nın Dresden kentinde yapılacak olan çip üretim tesisinin temel atma töreninin 20 Ağustos tarihinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu tesis için TSMC, Avrupalı NXP, Infineon ve Bosch gibi önemli şirketlerle ortaklık yapmayı planlıyor. Her bir ortağın tesisin yüzde 10’una sahip olacağı ve ek olarak 500 milyon euro katkıda bulunacağı ifade ediliyor.

Almanya’daki yeni tesis, son teknoloji üretim süreçlerinin yanı sıra daha olgun üretim teknolojilerini (28nm-12nm) kullanarak daha geniş bir yelpazede ürün sunmayı amaçlıyor. TSMC, bu yeni tesis ile otomotiv sektörüne özel bir odaklanma planlıyor.

YENİ FABRİKALAR YOLDA

Ayrıca, şirket önümüzdeki on yıl içinde Tayvan, Güney Kore, ABD, Japonya, Almanya, İrlanda ve İsrail’de yeni fabrikalar inşa etmek için en az 380 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor. Bu stratejileriyle TSMC, küresel yarı iletken pazarında daha da güçlü bir konum elde etmeyi amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TSMC’nin Avrupa’daki İlk Fabrikası ve Gelecek Yatırımları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin