1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. TSMC Temmuz Ayında 7,9 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

TSMC Temmuz Ayında 7,9 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TSMC’den Rekor Gelir: 7,9 Milyar Dolar

TSMC'den Rekor Gelir: 7,9 Milyar Dolar

Dünyanın önde gelen çip üreticilerinden biri olan Tayvan Yarı-iletken İmalat Şirketi (TSMC), teknoloji dünyasında önemli bir rol oynamaktadır. Şirket, Apple’ın A serisi ve M serisi işlemcilerinin yanı sıra AMD’nin işlemcilerini de üretmesiyle tanınmaktadır. Ayrıca, ekran kartları ve güç yönetimi için çipler tasarlayıp üreterek geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. TSMC, bu yıl yüksek talep sayesinde gelirlerini %45 oranında artırmayı başardı.

Temmuz Ayında 7,9 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

TSMC’nin temmuz ayındaki satışları, tam olarak 7,9 milyar dolara ulaşarak büyük bir başarı elde etti. Bu rakam, şirketin gelirinin geçen yılın aynı dönemine göre %45 oranında artış gösterdiğini ortaya koymaktadır. Yapay zeka endüstrisindeki çiplere olan yüksek talep, TSMC’nin üretim kapasitesinin çeyrekten çeyreğe artmasına neden olmaktadır.

Üçüncü çeyrek için TSMC, gelirlerinde yıllık bazda %37’lik bir artış beklemektedir. Beklenen gelir hacmi ise tam 23,1 milyar dolar civarında olması öngörülmektedir. Artan satışlar doğrultusunda, şirket yıllık gelir tahminini de gözden geçirmiştir. TSMC, geçen yıla göre büyümenin %20’yi aşacağına dair öngörülerde bulunmaktadır.

836.35 milyar dolar piyasa değeriyle dünyanın en değerli 9. şirketi konumunda bulunan TSMC, kısa süre önce 1 trilyon dolar değere ulaşarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Ancak, talebe yetişmekte zorlanan TSMC’nin, üretim süreçlerinde maliyet artışına gitmesi beklenmektedir. Bu durumun, sektör genelinde fiyat artışlarına yol açabileceği belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TSMC Temmuz Ayında 7,9 Milyar Dolar Gelir Elde Etti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin