1. Haberler
  2. Spor
  3. Trump’ın Saldırıya Uğraması ve Piyasa Değerlendirmesi

Trump’ın Saldırıya Uğraması ve Piyasa Değerlendirmesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD eski Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık için yarışırken Pensilvanya’daki bir miting sırasında silahlı saldırıya uğradı. Bu olayın ardından piyasalarda hareketlilik yaşandı ve yeni hafta pozitif bir başlangıç yaptı.

Açılışta Dow Jones endeksi %0,34 artarak 40.138,40 puana yükseldi. S&P 500 endeksi %0,41 artarak 5.638,16 puana, Nasdaq endeksi ise %0,48 kazançla 18.485,91 puana yükseldi.

Trump'ın Saldırıya Uğraması ve Piyasa Değerlendirmesi

Analistler, saldırının ABD’de siyasi çekişmeleri artırabileceği endişelerine rağmen, Trump’ın başkanlık yarışındaki şansını arttırabileceğini belirtiyor. Yatırımcılar, Trump’a yönelik saldırı girişimiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Trump döneminde sıkı ticaret politikalarının devam edebileceği, ancak iklim değişikliği ve kripto para birimleri gibi konularda daha esnek düzenlemelerin beklendiği belirtiliyor.

Trump’ın medya şirketi Trump Media & Technology Group’un hisseleri %30’dan fazla değer kazandı. Bu gelişmeyle birlikte şirketin finansal durumu da yatırımcıların ilgisini çekiyor. Önümüzdeki günlerde açıklanacak büyük şirketlerin finansal sonuçlarının piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor.

ABD’nin önde gelen bankalarından Goldman Sachs’ın net karı, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %150 artarak 3,04 milyar dolara yükseldi. Bankanın geliri de aynı dönemde %17 artarak 12,7 milyar dolara çıktı. Goldman Sachs’ın hisseleri, beklenenin üzerinde finansal sonuçlar açıklamasının ardından %1’den fazla değer kazandı.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın bugün Washington Ekonomi Kulübü’nde yapacağı açıklamaların yatırımcılar tarafından yakından takip edileceğini belirtiyor.

Trump'ın Saldırıya Uğraması ve Piyasa Değerlendirmesi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trump’ın Saldırıya Uğraması ve Piyasa Değerlendirmesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin