Trump yönetiminin yaptırım kararına Huawei’den yanıt!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Donald Trump’ın Huawei’ye sert yaptırımlar getirmesinin ardından Huawei cephesi sessizliğini bozdu.

2-

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’li şirketlerin ulusal güvenlik riski oluşturan şirketler tarafından üretilen telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmalarını yasaklayan başkanlık kararnamesini imzalamıştı.

3-

ABD Ticaret Bakanlığı da, Huawei ve 70 bağlı ortaklığını kara listeye aldığını açıklamıştı.

4-

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ise, Trump’ın “Amerikan teknolojisinin ABD’nin ulusal güvenliğine veya dış politika çıkarlarına zarar verme potansiyeli olan yabancı şirketler tarafından kullanımının engelleyecek” kararını desteklediğini belirtmişti.

5-

Fakat bu Trump’ın uyguladığı ilk yaptırım değil. Donald Trump, 10 Mayıs tarihinde de 200 milyar dolarlık Çin ürününe gümrük vergisini yüzde 10’dan yüzde 25’e yükseltmişti.

6-

Başkanlık kararnamesinde herhangi bir ülke veya şirket ismi verilmemesine rağmen ABD yetkilileri Huawei’yi bir tehdit olarak nitelendirdiler.

7-

Ancak bu yaptırımlar karşısında gayet ılımlı bir tavır sergileyen Huawei, gereken önlemleri aldıklarını, ABD ile çalışmaya hazır olduklarını ve bu yaptırımların devam etmesi durumunda kaybedenin kendileri olmayacağını belirten bir açıklama yayınladı.

8-

İşte Huawei’nin ABD tarafından uygulanan yaptırımlara karşı yaptığı açıklama:

“Huawei, 5G teknolojilerinin lideri konumundadır. Huawei olarak ABD ile çalışmaya hazır ve istekliyiz. Ürün güvenliğini sağlamak için de etkili tedbirler almaktayız.”

9-

“Huawei’nin ABD’de iş yapmasını yasaklamak ABD’yi daha güvenli veya daha güçlü hale getirmeyecek; aksine, ABD’yi daha düşük standartlarda; ancak pahalı alternatiflerle sınırlandıracaktır”

10-

“Bahsi geçen kararlar, ABD’yi 5G’nin kuruluş aşamasındaki süreçte geride bırakacak ve sonunda ABD’li şirketlerin ve tüketicilerin çıkarlarına zarar vermeye başlayacaktır. Ek olarak, makul olmayan kısıtlamalar Huawei’nin haklarını ihlal edecek ve diğer ciddi yasal sorunları ortaya çıkaracaktır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trump yönetiminin yaptırım kararına Huawei’den yanıt!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin