1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trafik Denetimleri ve Hız İhlalleri Üzerine İstatistikler

Trafik Denetimleri ve Hız İhlalleri Üzerine İstatistikler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trafik Denetimleri Hız Kazandırıyor

Haber Merkezi tarafından verilen bilgilere göre, yurt genelinde 8-15 Ağustos tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından toplamda 1 milyon 971 bin 985 araç denetimden geçirildi. Bu süreçte, ışıklı veya sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) yasadışı olarak kullanan 275 sürücüye işlem yapıldı.

Yapılan İşlemler ve İstatistikler

Yapılan İşlemler ve İstatistikler

447 bin 672 işlem yapıldı. Hız ihlali gerçekleştiren 134 bin 588 sürücü, periyodik muayenesi yapılmamış olan 26 bin 165 araç, emniyet kemeri takmayan 17 bin 772 kişi, sürücü belgesiz araç kullanan 16 bin 102 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 710 sürücüye işlem uygulandı. Bu rakamlar, toplamda 447 bin 672 araca ve sürücüye yönelik işlemi ifade etmektedir.

Trafik Güvenliğine Yönelik Açıklamalar

Trafik Güvenliğine Yönelik Açıklamalar

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, “2024 yılının ilk 7 aylık döneminde meydana gelen ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 35’i, yasal veya uygun olmayan hızlarda araç kullanımı nedeniyle gerçekleşmiştir. Bu bağlamda, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla aşırı hız, trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında en öncelikli sorun olarak yer almaktadır. Bu nedenle, ülke genelinde hem şehir içi hem de otoyollar dahil olmak üzere tüm şehirler arası karayollarında etkin bir mücadelenin sürdürülmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda, mevcut mobil radar araçlarımızı yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen yeni nesil mobil hız tespit sistemleri ile güçlendirerek, ortalama hız tespit sistemlerine ek bir destek sağlamış bulunmaktayız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trafik Denetimleri ve Hız İhlalleri Üzerine İstatistikler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin