1. Haberler
  2. Genel
  3. Toyota GR Supra GT4 EVO2: Yenilenen Yarış Aracı

Toyota GR Supra GT4 EVO2: Yenilenen Yarış Aracı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toyota GR Supra GT4 EVO2: Yeniliklerle Dolu Bir Yarış Aracı

Toyota GR Supra GT4 EVO2: Yeniliklerle Dolu Bir Yarış Aracı

Toyota, dünya genelindeki yarış ekipleri ve pilotlardan gelen değerli geri bildirimleri dikkate alarak, GR Supra GT4 modelini yeniledi ve bu geliştirilmiş versiyona GR Supra GT4 EVO2 adını verdi. Yenilenen bu yarış aracı, performans, güvenilirlik ve kullanım kolaylığı açısından önemli iyileştirmelerle donatıldı.

Siparişler Başladı

Bugüne kadar 120’den fazla GR Supra GT4 satışı gerçekleştiren Toyota, yeni GR Supra GT4 EVO2 için sipariş almaya başladı. Yarış ekipleri ve pilotların katkılarıyla, 11 ülkede GT4 serisi yarışlarını ve uluslararası arenada birçok başarı elde eden Supra GT4, 500’ün üzerinde podyum başarısıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, Asya, ABD ve Avrupa gibi üç büyük bölgede kendi sınıfında şampiyonluklar kazanmayı başardı.

2023 sezonu için güncellenen GR Supra GT4 EVO, daha iyi frenleme yeteneği, üstün yol tutuşu ve motor performansıyla öne çıkıyor. TOYOTA GAZOO Racing, dünya genelindeki pistlerden elde ettiği geri bildirimler ve sürücü odaklı otomobil üretimi felsefesi doğrultusunda GR Supra GT4 EVO üzerinde kapsamlı güncellemeler gerçekleştirdi. Yenilenen araç, 2025 sezonunda yarış pistlerinde yer almaya hazır hale getirildi.

Toyota GR Supra GT4 EVO2: Yenilenen Yarış Aracı

Toyota Gazoo Racing, özellikle Japonya ve Avrupa’daki pistlerde optimum frenleme ve viraj performansını sağlamak amacıyla ABS’nin çalışma haritasında önemli güncellemeler yaptı. Bu değişiklik, yalnızca performansı artırmakla kalmayıp, aynı zamanda lastik aşınmalarını da en düşük seviyeye indirmeyi hedefliyor. Ayrıca, yazılım güncellemeleri ile devir eşlemesinde daha ince ayarlar yapılarak, frenleme esnasında pilotların yavaşlama kontrolü iyileştirildi.

Motor, frenler ve aktarma organlarının soğutma performansları artırılırken, kokpit sıcaklıkları da optimize edildi. Bu sayede, zorlu koşullarda bile araç daha kolay kullanılabilir hale geldi. Bu iyileştirmeler, GR Supra GT4 EVO2’yi yalnızca profesyonel pilotlar için değil, dünya genelindeki GT4 yarışlarında iddialı bir şekilde yarışan amatör sürücüler için de ideal bir seçenek haline getirdi.

Toyota GR Supra GT4 EVO2, 2025 yılının Ocak ayında 24 Saat Daytona ile birlikte düzenlenen IMSA Michelin Pilot Challenge’ın ilk yarışında pistteki yerini alacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Toyota GR Supra GT4 EVO2: Yenilenen Yarış Aracı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin