1. Haberler
  2. Spor
  3. Toprak Razgatlıoğlu: Motosiklet Dünyasının Parlayan Yıldızı

Toprak Razgatlıoğlu: Motosiklet Dünyasının Parlayan Yıldızı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde motosiklet yarışları tutkunları tarafından “El Turco” lakabıyla tanınan Toprak Razgatlıoğlu, kariyeri boyunca birçok başarıya imza atarak motosiklet sporunun önemli isimlerinden biri haline gelmiştir. 1996 doğumlu olan bu yetenekli sporcu, Dünya Superbike Şampiyonası’ndaki kariyerinde toplamda 213 kez yarışa çıkmış ve bu yarışlarda 133 kez ödül kürsüsünde yer almayı başarmıştır.

Toprak Razgatlıoğlu: Motosiklet Dünyasının Parlayan Yıldızı

ÜST ÜSTE 13 KEZ BİRİNCİ OLDU

Milli sporcumuz, Portekiz’deki son yarışında üst üste 13. kez kürsünün en yüksek basamağında yer alarak, bu başarıyla birlikte İngiliz rakibi Jonathan Rea ve İspanyol Alvaro Bautista’nın elinde bulunan rekoru geride bırakmayı başardı. Toprak, üst üste kazandığı 13 birincilikle kolay kolay geçilemeyecek bir başarıya imza atarak tüm dikkatleri üzerine çekti.

TARİHE GEÇTİ

Dünya Superbike Şampiyonası’nın Portekiz’de düzenlenen 7. ayağında gerçekleştirilen 3 yarışı da kazanarak önemli bir başarıya imza atan Toprak, İtalya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz’de peş peşe 3’er kez galip gelen ilk motosiklet yarışçısı olarak tarihe geçti. Bu başarı, onun kariyerinin en parlak dönemlerinden birini simgeliyor.

Toprak Razgatlıoğlu: Motosiklet Dünyasının Parlayan Yıldızı

ŞAMPİYONLUĞUN FAVORİSİ

Yamaha takımıyla 2021 yılında Dünya Superbike şampiyonluğunu kazanmayı başaran Toprak, bu sezon da 7 etap sonunda toplamda 15 galibiyet elde ederek BMW fabrika takımı (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK) ile şampiyonluğun en büyük adayı konumuna yükseldi. Performansı, birçok yarışseverin ve spor yorumcusunun dikkatini çekmeyi başardı.

EN YAKIN RAKİBİNİN 92 PUAN ÖNÜNDE

Şu anda genel klasmanda lider durumda bulunan Toprak, en yakın rakibi Ducati takımından İtalyan sporcu Nicolo Bulega’nın 92 puan önünde, toplam 365 puanla zirvede yer alıyor. Genel klasmanda Nicolo Bulega 273 puanla ikinci, Aruba Ducati ekibinden İspanyol sporcu Alvaro Bautista ise 223 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

“İNŞALLAH İKİNCİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU ÜLKEMİZE KAZANDIRACAĞIZ”

Toprak Razgatlıoğlu’nun performansını değerlendiren Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Toprak’ın dünya genelinde “El Turco” lakabıyla çok sevildiğini vurguladı. Uçar, “İnşallah ikinci dünya şampiyonluğunu ülkemize kazandıracağız” sözleriyle Toprak’ın hedeflerinin büyük olduğunu ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Toprak Razgatlıoğlu: Motosiklet Dünyasının Parlayan Yıldızı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Toprak Razgatlıoğlu: Motosiklet Dünyasının Parlayan Yıldızı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin