1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. TikTok’un yeni yıldızı zıplayan köpek! Boston Dynamics robotuna benziyor

TikTok’un yeni yıldızı zıplayan köpek! Boston Dynamics robotuna benziyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ivy’nin kendi adına açılan TikTok hesabının da 2,8 milyon takipçisi var. Bu hesapta videolar binlerce kez izlenilip beğeniliyor.

Köpek, diğer hayvanlardan epey farklı görünmesine yol açan kısa omurga sendromundan (short spine syndrome) mustarip. Epey nadir görülen bu hastalığa sahip köpeklerin kafaları normal büyüklükte oluyor ancak bu hayvanlar omuz eklemi kaynamış ve boyunları yokmuş gibi görünüyor.

PEK ÇOK KONUDA PROBLEM YAŞIYOR

Independent Türkçe’nin haberine göre kısa omurga sendromlu köpekler ömrünü genellikle normal bir köpek gibi sürdürüyor. Ancak Ivy gibi koşma, zıplama ve yemek yemede problem yaşıyor.

Genetikçi Elaine Ostrander 2001’de bu sendromun akraba çiftleşmesi sonucunda ortaya çıktığını açıklamıştı. Köpek yetiştiricileri, genetik bir özelliğin aktarılması için birbirleriyle yakın hayvanları çiftleştiriyor ancak bu, kısa omurga sendromu gibi hastalıklara yol açıyor.

Öte yandan Ivy, bu hastalığa sahip ilk internet yıldızı değil. Cuda the Pitbull adlı köpek de daha önce Facebook sayfasıyla ünlenmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TikTok’un yeni yıldızı zıplayan köpek! Boston Dynamics robotuna benziyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin