1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. TikTok’un AB Dijital Hizmetler Yasası’na Uyum Taahhüdü

TikTok’un AB Dijital Hizmetler Yasası’na Uyum Taahhüdü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TikTok’un AB Dijital Hizmetler Yasası’na Uygunluk Taahhüdü

TikTok'un AB Dijital Hizmetler Yasası'na Uygunluk Taahhüdü

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, TikTok’un AB Dijital Hizmetler Yasası (DSA) çerçevesinde uyum sağlamak amacıyla TikTok Lite ödül programını AB ülkelerinden kalıcı olarak geri çekme taahhüdünde bulunduğunu resmen açıkladı. Bu açıklama, AB’nin 22 Nisan’da TikTok’a karşı başlattığı yasal süreçte ortaya konan endişeleri gidermek amacıyla yapılmıştır.

Komisyon, TikTok’un bu taahhüdünün yasal olarak bağlayıcı hale geldiğini ve benzer bir uygulamanın tekrar başlatılmaması gerektiğini vurguladı. Eğer söz konusu taahhütler ihlal edilirse, bunun kurallara aykırı olacağı ve ciddi para cezaları ile sonuçlanabileceği belirtildi.

AB’nin Endişeleri ve TikTok Lite Uygulaması

AB, TikTok Lite uygulamasında kullanıcıların platforma arkadaşlarını davet etmeleri sonucunda ödüller kazanabilmelerini sağlıyordu. Ancak, bu uygulamanın çocuklar üzerindeki etkileri ve kullanıcıların ruh sağlığına olumsuz yansımaları nedeniyle AB, süreci başlatma kararı aldı. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren AB yasası, TikTok gibi büyük dijital platformlara katı ve sıkı kurallar getirmektedir.

AB, kural ihlalleri durumunda dijital platformlara yüksek para cezaları uygulama hakkına sahiptir. Ayrıca, ihlallerin tekrarı halinde söz konusu dijital platformların AB’deki faaliyetleri sonlandırılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TikTok’un AB Dijital Hizmetler Yasası’na Uyum Taahhüdü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin