1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ticaret Bakanlığı’ndan Berber ve Güzellik Salonlarına Yeni Düzenleme

Ticaret Bakanlığı’ndan Berber ve Güzellik Salonlarına Yeni Düzenleme

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı’ndan Yeni Düzenleme

Ticaret Bakanlığı'ndan Yeni Düzenleme

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonları için 1 Temmuz’da yeni bir düzenleme yürürlüğe koydu. Bu düzenlemeyle birlikte, tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmaları zorunlu hale geldi. Ancak, bu karar özellikle pazar günleri tatil olması ve birçok kişinin bu günlerde salonlara gitmek istemesi nedeniyle kadın kuaförleri ve güzellik merkezlerinde bazı sıkıntılara yol açtı.

BAKANLIK’TAN YENİ KARAR

Alınan bu kararın ardından, kadın kuaförleri ve güzellik merkezleri, pazar günleri kapalı olma zorunluluğundan muaf tutuldu. Bu değişikliğin, salonlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda yapıldığı düşünülüyor.

NELER YAŞANMIŞTI

Ticaret Bakanlığı’nın daha önceki kararına göre, sektör paydaşları tarafından Bakanlığa iletilen talepler ve öneriler titizlikle değerlendirilmişti. Bu süreç sonucunda, 18 Ağustos 2022 tarihinde, ülke genelindeki tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasına yönelik bir karar alınmıştı. Uygulama, 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi.

81 İLDE UYGULAMA

Yeni düzenleme, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde 81 ildeki bu işletmelere uygulanmaya başladı. Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen berber, kuaför ve güzellik salonlarına idari yaptırımlar uygulanacağı açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ticaret Bakanlığı’ndan Berber ve Güzellik Salonlarına Yeni Düzenleme
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin