1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan Yeşil Mutabakat Uyum Projesi Hakkında Açıklamalar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan Yeşil Mutabakat Uyum Projesi Hakkında Açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan Yeşil Mutabakat Uyum Projesi Açıklamaları

Haber Merkezi – Ticaret Bakanı Ömer Bolat, katıldığı bir tanıtım toplantısında Yeşil Mutabakat Uyum Projesi hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Bakan Bolat, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın 2019 yılında duyurulduğunu, bu çerçevede sınırda karbon uygulamasının kurallarının Avrupa Birliği (AB) tarafından belirlendiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin de 10 Kasım 2021 tarihinde yürürlüğe giren Paris İklim Anlaşması ile 2053 yılına kadar karbon nötr olma hedefini benimsediğini açıkladı.

“Çalışmalar Devam Ediyor”

Bakan Bolat, Türkiye’de bu konuda çalışma kurullarının kurulduğunu ve süreçlerin aktif bir şekilde devam ettiğini belirtti. Bu çalışmaların, ülkemizin uluslararası standartlara uyum sağlaması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

“AB, İthalata Sınırda Karbon Vergi Uygulamasını Başlatacak”

Bolat, yol haritası oluşturmak amacıyla Yeşil Mutabakat Projesi’nin hayata geçirildiğini ve bu projenin Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı. Konunun önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

  • 1 Ocak 2026 tarihinde Avrupa Birliği’nin ithalata sınırda karbon vergisi uygulamasını başlatmayı planladığını düşündüğümüzde, sanayicilerimizin bu sürece uyum sağlaması en öncelikli gündem maddelerimiz arasında yer almaktadır.

Bu bağlamda, Türkiye’nin sanayisinin rekabetçiliğini sürdürebilmesi için gerekli adımların atılmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıntılı çalışmalar ve güncellemelerin ilerleyen dönemlerde kamuoyuyla paylaşılacağı da belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan Yeşil Mutabakat Uyum Projesi Hakkında Açıklamalar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin