1. Haberler
  2. Spor
  3. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan Hakemlik ve Türk Futboluna Dair Açıklamalar

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan Hakemlik ve Türk Futboluna Dair Açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan Önemli Açıklamalar

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Yaz Semineri’nde yaptığı konuşmada çarpıcı ifadelere yer verdi. Hacıosmanoğlu, Türk futboluna ve hakemlik sistemine dair önemli mesajlar verdi.

İbrahim Hacıosmanoğlu, “Bakıyorum da karşımda bir ordu var. 600 sene dünyayı yönetmiş bir milletin evlatlarıyız. Kendi evlatlarımıza güvenemeyip yabancı hakem getirdik bu ülkeye. Sadece size olan bir hakaret değil, bütün Türk milletine yapılan bir hakaretti. Yapanları kınıyorum.” diyerek salondan büyük bir alkış aldı.

Adalet ve İrade Vurgusu

Konuşmasına devam eden Hacıosmanoğlu, “Ben de sizin gibi sokaktan geldim. Zor bir seçim oldu. Olmaz deneni yaptık. Tek istediğimiz şey var; adil ve adaletli olmak. Bu zor bir şey değil. Bunun nasıl olduğunu hep beraber göstereceğiz. Elbette ki bunu siz sahada sağlayacaksınız ama irade çok önemli. O irade bizde var. Kimsenin müdahale etmesi söz konusu değil. Ben direkt Allah’a bağlıyım.” ifadelerini kullandı.

Hakemlere Sahip Çıkma Mesajı

Hacıosmanoğlu, “Halil Umut Meler Ankara’da yumruk yedi. Avrupa’da başarısı alkışlandı. Balık baştan kokuyor. TFF’nin başında durup bu hakem kardeşlerinize sahip çıkamazsanız, toplumun önüne atarsanız elbette böyle olur. Bizde futbolu yönetenler bir hafta birine, bir hafta birine mavi boncuk dağıtıyor. Bu da iyi bir karar vermeyi engelliyor. Biz hakemlerin arkasında dağ gibi duracağız. Size yapılan hakaret size yapılmıyor, bu ailenin lideri olan bana yapılmış kabul edeceğim.” şeklinde konuştu.

PFDK’ya Sevklerin Yasaklanması

PFDK'ya Sevklerin Yasaklanması

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, “Türk futbolunun ve Türk halkının namusu bize emanet.” diyerek, “Ben başkanların PFDK’ya sevk edilmesini yasakladım. Onlar artık istediği gibi konuşacak. Ben bu sözü verirken size güvenerek verdim. Biz sahada hata yapmayacağız. Elinizden geleni yapacaksınız. Arka planda da sizi rahatlatmak ve üzerinizdeki baskıyı almak bizim görevimiz. Bunu sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

VAR Hataları ve Hakem Zamları

VAR Hataları ve Hakem Zamları

İbrahim Hacıosmanoğlu, “Sizin gibi değerli kardeşlerimiz burada dururken yabancı hakemin maliyeti on katı üstündeydi. Elin oğluna verirken var ama kendi evladına verirken yok. Hiçbir kardeşimiz hiç kimseye muhtaç olmayacak. Hakem zammını yüzde elli değil, yüzde 75 olarak güncelledik. Kulüplere fedakarlık yapın diyeceğim. Bu hakemler aldığı paranın iki katını niye almasın. İnsani hata olacak. Onu kabul ediyoruz ama onun dışında farklı bir şey olursa hakem arkadaşı çağırıp soracağım. VAR’daki arkadaşımızın insani hata yapmasını kabul etmiyorum.” şeklinde değerlendirmeler yaptı.

Renk Ayrımı Olmadan Adalet Sağlamak

Hacıosmanoğlu, “Biz hakemlerin arkasında dağ gibi duracağız. Bizim için renk ayrımı yok. Ben Trabzonspor formasını, Mecnun başkan da Sivasspor formasını çıkardı. Trabzonspor ile Diyarbakırspor oynuyorsa, illa da takdir hakkınız varsa Trabzonspor’dan yana değil, Diyarbakırspor’dan yana kullanın diyorum. Takdir hakkını güçlü olanın yanında kullanmayın diyorum burada. Biz adil olacağız. Bütün kulüplere aynı seviyede yaklaşacağız. Bizim marka değerimiz yerlerde.”

Türk Futbolunun Geleceği İçin İnisiyatif

İbrahim Hacıosmanoğlu sözlerini “Biz bu adaleti sağlayamazsak Türk futbolunun marka değerini artıramayız. Kimse seyretmiyor. Niye almıyor, ben tiyatro mu seyredeceğim diyor. Al iki takımı yürüt, diğer takımlar figüran. Biz buna müsaade etmeyeceğiz.” diyerek sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan Hakemlik ve Türk Futboluna Dair Açıklamalar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin