1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Tesla’nın Yeni İnsansı Robotu: Optimus ve İş Gücü İhtiyacı

Tesla’nın Yeni İnsansı Robotu: Optimus ve İş Gücü İhtiyacı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla’nın İnsansı Robotu: Optimus

Tesla'nın İnsansı Robotu: Optimus

2021 yılında düzenlenen Tesla’nın “Yapay Zeka Günü” etkinliğinde, milyarder girişimci Elon Musk, şirketin yeni insansız robotunu tanıttı. “Optimus” adı verilen bu robot, insanların tehlikeli veya sıkıcı olabilecek işlerini üstlenmesi amacıyla tasarlanmıştır. Mutfak alışverişi gibi günlük görevleri veya ev temizliği gibi rutin işleri yapabilen Optimus, 1,73 metre boyunda ve 57 kilogram ağırlığında olup, saatte 8 kilometre hızla hareket edebilme kapasitesine sahiptir.

Robotları Eğitecek İşçi Aranıyor

Tesla, insansı robotu Optimus’un eğitiminde görev alacak çalışanlar aramaktadır. İlgili pozisyona başvuracak kişilerin, hareket yakalama kıyafetleri giymesi ve sanal gerçeklik gözlüğü takarak günde 7 saate kadar yürüyüş yapması beklenmektedir. Bu pozisyonda çalışacak olanlara saatlik 48 dolar maaş ödenecektir. Ayrıca, veri toplama sürecinin yanı sıra, çalışanlardan bu bilgileri analiz etmesi ve günlük raporlar hazırlaması da istenilmektedir.

Başvuru Şartları

Çalışan adaylarında aranan bazı fiziksel özellikler bulunmaktadır. İlgilenen kişilerin boylarının 1.70 ile 1.80 metre arasında olması gerekmektedir, zira Tesla’nın robotu Optimus’un boyu 1.73 metredir. Ayrıca, işe alınacak çalışanların uzun süre sanal gerçeklik gözlüğü kullanmaları gerektiği için, bu tür durumlarda ortaya çıkabilecek VR hastalığı ile başa çıkabilecek bir aday profili aranmaktadır.

Tesla'nın Yeni İnsansı Robotu: Optimus ve İş Gücü İhtiyacı

İnsanların Yerini Alacak

Tesla, web sitesinde Optimus’un temel amacının, insanların güvenli olmayan işlerde yerini alarak onları bu tür görevlerden kurtarmak olduğunu açıklamaktadır. Ancak, Tesla CEO’su Elon Musk, “Optimus” isimli insansı robotların henüz geliştirme aşamasında olduğunu ve insanların hız ve güç açısından robotlarla tam anlamıyla rekabet edemeyeceğini vurgulamıştır. Robotun, bir insan tarafından kolaylıkla etkisiz hale getirilebileceğini belirtmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tesla’nın Yeni İnsansı Robotu: Optimus ve İş Gücü İhtiyacı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin