1. Haberler
  2. Genel
  3. Tesla’nın Otonom Sürüş Teknolojisi Üzerine Tartışmalar ve Yeni Dava

Tesla’nın Otonom Sürüş Teknolojisi Üzerine Tartışmalar ve Yeni Dava

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla ve Otonom Sürüş Teknolojisi Üzerine Tartışmalar

Tesla ve Otonom Sürüş Teknolojisi Üzerine Tartışmalar

Haber Merkezi – Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, zaman zaman çeşitli kazalarla gündeme geliyor. Geçtiğimiz aylarda ABD’nin denetim kurumları, 2016’dan bu yana 10 kişinin ölümüne yol açan 30 Tesla kazasıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatmıştı. Bu kazaların ardından, sürücüler sıklıkla Tesla’nın otopilot yazılımını suçlasalar da, Musk’a göre bu kazaların büyük bir kısmı sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Tesla, otonom sürüş yazılımının henüz beklentileri tam anlamıyla karşılayamadığını belirterek, araç kontrolünün tamamen otopilota bırakılmaması gerektiğini vurguluyor.

TESLA’YA YENİ DAVA AÇILDI

Son olarak, Tesla’ya otonom sürüş teknolojisinin yer aldığı bir ölümlü kaza nedeniyle dava açıldı. Utah eyaletinde meydana gelen kazada, otonom sürüş modunda olan bir Model 3, 34 yaşındaki motosikletli Landon Embry’ye çarparak ölümüne neden oldu. Motosiklet sürücüsünün ailesi, şirketin yazılımının yetersiz ve kusurlu olduğunu iddia ediyor. Aile, aracın otopilot sensörlerinin motosikletin oluşturduğu tehlikeyi zamanında tespit etmesi gerektiğini öne sürüyor. Olay sırasında Model 3’ün hızının 120 km/sa olduğu bildiriliyor. Bu dava, Tesla’nın otonom sürüş yazılımının güvenliği ve etkinliği üzerine daha geniş tartışmalara yol açması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tesla’nın Otonom Sürüş Teknolojisi Üzerine Tartışmalar ve Yeni Dava
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin